Spetsigt (47/365) – istappar och vårkänsla

Förra fredagen fotade jag de här istapparna som hängde från taket på vårt stall. Så snyggt, men livsfarligt att gå under dem.

Jag gillar att kajorna kom med på bilden, det ger litet ruggig känsla kombinerat med de vassa istapparna.

Det här är alltså från förra fredagen, när det snöade och de kalla nätterna kom tillbaka. På morgnarna har vi -18 grader hos oss, men på dagarna är det nästan nollgradigt och absolut plusgrader i solen.

I går och i dag har det sett ut så här! Visserligen från ett annat tak, men kolla in himlen – den är ju klarblå och inte grå :)

Jag tvingade mig ut i dag trots att jag var trött, men sedan fick jag nästan tvinga mig att gå in istället. Så skönt när ljuset återvänder och när solen har börjat värma.

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

13 reaktioner till “Spetsigt (47/365) – istappar och vårkänsla

 1. Visst gör naturen fantastiska konstverk, synd att en del är minst sagt livsfarliga om man skulle råka hamna under!

  Gilla

 2. Ser absolut livsfarligt ut med istapparna trots att dom är väldigt vackra. Helgen som var gick ju i solens anda även här hemma och det var så vackert. Ville knappt gå in MEN när solen började gömma sig bakom trädet… då kände man den eländiga kylan… Men nu finns det hopp :) :)

  Gilla

 3. Istapparna är vackra att se på men bäst att vara försiktig med att vara under dem. Snyggt perspektiv från de olika vinklarna. Snyggt att snöandet kom med i bilden. Fina kontraster. Kul att fåglarna kom med och skatboet.
  Så härligt när himlen är blå och solen skiner. Det behöver vi verkligen ha mycket av nu efter den riktigt kalla perioden. Har velat gå i ide och vakna till en varm vår.
  Önskar dig en ny och fin vecka !

  Gilla

 4. Verkligen läckra bilder! Men nog ser det lite vådligt ut alltid… Slå ned dom med piasavakvasten! Sen kan du använda den kvasten för att åka till Blåkulla – snart är det skärtorsdag! :-)

  Gillad av 1 person

  1. Inte långt efter att jag fotat dem rasade all snö och is ned. Men redan innan dess hade jag gjort det du tyckte, slagit ned istapparna ovanför ingången till stallet, det kändes liiitet för vanskligt att ha dem över sig med spetsarna nedåt… :o Japp, nästa vecka är det dags för den årliga festen för likasinnade ;)

   Gilla

 5. Vilka läckra men ändå skrämmande bilder på istapparna. Nej, en sådan vill jag inte få i skallen. Håller helt med dig om vårkänslor. Även om vi inte haft lika kallt som du (max nio minusgrader) så värmde solen faktiskt. Bde igår och idag gick det att sitta på balkongen och läsa en stund. Påpälsad visserligen, men ändå.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.