Veckans ord: Gammal – Till min farmor

Sanna håller i fotoutmaningen Gems weekly photochallenge. Den här veckan är temat: Gammal.

Jag har valt en layout jag scrappade för några år sedan med ett foto på min farmor. Hon blev 93 år. Hon var skarp i tanken och mjuk i kroppen som en ung gymnast, men hennes röst och blick avslöjade att hon hade haft ett långt och händelserikt liv.

I brevet som jag skrev till farmor:

Du var inne på sjukhuset över helgen för observation efter en hjärtinfarkt. När jag besökte dig bestämde vi att du skulle säga upp din lägenhet och flytta hem till oss istället, och bo i vårt gästhus. Vi planerade och ritade på hur vi skulle möblera, vi skrattade och såg fram emot flytten väldigt mycket båda två. Du var ovanligt glad och uppåt och du pratade på som aldrig förr om allt som vi skulle hitta på tillsammans.

På måndagen kom du hem. När jag ringde dig och frågade hur du mådde, svarade du: ”Det är en sorgens dag…” Du lät ledsen, men lugn. Jag kände inte igen den tonen i din röst och jag blev rädd. ”Det är hjärtat”, sade du. Pappa följde med dig i ambulansen tillbaka till sjukhuset. Allt verkade stabilt och du sade till pappa att han kunde åka hem, och så fortsatte du att lösa korsord och skämta med sjukhuspersonalen.

På kvällen blev jag plötsligt iskall och frös så jag skakade. På morgonen fick jag veta att du hade lämnat oss… Det var den 17 september 2003. Jag saknar dig varje dag.

Det är Sanna som håller i utmaningen Gems weekly Photo Challenge, som är öppen för alla. Klicka in och var med du också och inspireras av andras kluriga tolkningar. Nytt tema varje söndag.

17 reaktioner till “Veckans ord: Gammal – Till min farmor

 1. Heisann, nydelige minneord om farmor som fikk et lang og mest sannsynlig godt liv på mange måter …
  Ha en flott uke ;:OD)

  Gilla

 2. Så vackert skrivet och med sådan värme och kärlek. En underbar tolkning till och av veckans temaord. Tack för att du delar med dig.
  kram!

  Gilla

 3. Blir starkt berörd av ditt inlägg! Vilka fina minnen du har av din farmor och tack för att du delar med dig!

  Gilla

 4. Ja, det är sorgligt när våra gamla älskade inte finns där längre för oss. Men din farmor gav dig massor och är än idag levande för dig. Hon gav dig många vackra minnen och att de finns och kommer att finnas med dig visar du med värme här.
  Fint bidrag till veckans utmaning!

  Gilla

 5. Ditt scrappade kort med en bild på din fina farmor är otroligt vackert. 93 år är en bra ålder, speciellt då hon var klar i huvudet och ”med” in i det sista. Tror nog att det var ”bäst” att det gick så fort, för jag är helt säker på att din farmor inte hade velat bli ett vårdpaket.
  Du hade nog en föraning kvällen innan när du började frysa. Märkligt…
  Ett otroligt varmt och fint bidrag till temat.

  Gilla

 6. Konstigt att du reagerade så – din farmor måste ha tänkt på dig just i det ögonblicket. Det är mycket som man inte kan förklara. Hon måste i alla fall ha dött lycklig över att ha haft ett barnbarn som hon visste älskade henne så mycket.
  Ingrid

  Gilla

 7. Fint porträtt av henne.
  svar: Ja, medellivslängden där är 67 för kvinnor men skulle tro att den är lägre på landsbygden. 45 % av Bolivias befolkning lever under fattigdomsgränsen!

  Gilla

 8. Ditt inlägg berör så starkt.
  Det är lustigt hur man kan veta innan man får det svart på vitt.
  Tur att du har underbara minnen kvar av din fina farmor.
  Önskar dig en fin tisdag. Kram

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.