Början på något nytt

I dag var det skolavslutning för Jackie och Bella som nu gått ut årskurs fem och sju. Det känns som det var helt nyligen som vi åkte till förra årets skolavslutning – vart tog tiden vägen?!

Vid skolavslutningen brukar tjejerna ge sina mentorer en bok som vi tycker passar dem. Bellas lärare fick Hans Roslings bok Factfulness: tio knep som hjälper dig att förstå världen och Jackies mentor fick Problemet med får och getter och I väntan på Bojangles.

Det blev en väldigt fin avslutning då elever och lärare uppträdde med sång och musik. På slutet avrundades med att alla sjöng Den blomstertid nu kommer och Du gamla du fria. Sedan drog en av lärarna igång spontan dans! Den dans som skolan kallar fredagsdansen, eftersom alla som vill är med och dansar den varje fredag, antingen i idrottshallen eller ute på skolgården.

Som tradition åker vi alltid till Café Chocolate efter skolavslutningen och äter lunch och deras jättegoda glass. Så även i år, tillsammans med min svägerska och hennes familj. I år kom även min brorsdotter med lille Max, åtta veckor.

En jättemysig avrundning av vårterminen, nu börjar något nytt!

16 reaktioner till “Början på något nytt

  1. Tack! Visst är det härligt med sommar! Det verkar lovande med solen, jag tror knappt jag upplevt en så varm och solig sommar tidigare, och ändå har den knappt börjat. Kram

   Gilla

 1. Usch ja..tiden går alldeles för fort. Mina flickor är nu 22 & 17 och jag är bara 29😂😉 vad hände där??!! Skämt åsido, varje år som går har sin charm även om man inte alltid är det just då.
  Kram annette

  Gillad av 1 person

  1. Ja, vad konstigt det är med åldrar, att barnen blir äldre hela tiden medan man själv står stilla ;) Men ärligt talat gillar jag den tid som är nu, det är mycket mer behagligt än när man var tonåring till exempel. Kram

   Gilla

 2. Vilken härlig ”groupie” på fina (och så himla snygga) dig och dina vackra döttrar. Snacka om att framtiden ser ljust ut när jag ser sådana fantastiska bilder. Nu är det äntligen sommarlov för tjejerna och dig:-)

  Gillad av 1 person

  1. Tack :) Det känns verkligen toppen! Jag tror att det blir en del förändringar efter sommaren, kanske inte så stora att det märks för andra, men det kommer att märkas för mig och familjen. Dels när det gäller jobb, dels när det gäller min fritid. Det blir skönt med en lång sommar, men sedan blir det lika härligt med hösten :)

   Gilla

 3. Så fina ni är alla tre, mina älskade barnbarn och min kära sonhustru! Önskar er ett härligt sommarlov och en lyckad semesterresa till Frankrike! Öva på er franska så mycket som möjligt! Hoppas vi kan ses när ni är tillbaka! Bon voyage! Kram farmor/svärmor/mamma
  ❤️❤️❤️❤️

  Gillad av 1 person

 4. Helt underbara bilder på dig och dina fantastiska flickor. Så fina kläder och vilken härlig glädje de (plus Du) utstrålar. Kan förstå att du är en både stolt och lycklig mamma, med all rätt. Så mycket de fått lära och ta del av, inte bara i skolan utan av dig, dina kunskaper, din framåtanda, din positiva läggning plus mycket kärlek där det sista är det mest värdefulla för en inre trygghet. Njut allt du bara kan tillsammans med tjejerna och av början på något nytt!!! Tiden flyger och tids nog är det vuxna och flyger ut ur det trygga boet 💗 Kram från Malta!

  Gillad av 1 person

  1. Tack Anita, så fina ord att jag blir alldeles rörd ♥ De lär mig också så otroligt mycket, jag tror att jag blir en bättre version av mig själv tack vare dem. Jag hoppas att de kommer att känna att de haft en bra uppväxt och att de blir trygga och ödmjuka även som vuxna. Tiden flyger verkligen, frigörelsen mot att stå på egna ben pågår för fullt och inom inte allt för lång tid lämnar de boet. Jackie har redan letat upp ett kombinerat språk- och dansläger i London som hon, och även Bella, vill vara med på under två veckor nästa sommar. Då är de tretton och fjorton år. Det kommer att bli tufft för mig, men att vara förälder innebär väl att släppa taget mer och mer antar jag. Stor kram!

   Gilla

 5. Vilka fantastiskt fina flickor du har! Vi har också en tradition att gå ut och äta på skolavslutningen, men i år blev den yngste sonen sjuk på avslutningsdagen. Hoppas tjejerna får ett riktigt härligt sommarlov nu!
  (Visst har du gjort något med den översta bilden, ett filter eller nå´t?!)

  Gillad av 1 person

  1. Tack! De är fina på både utsidan och insidan, jag måste nästan nypa mig i armen ibland för att förstå att det är sant och att jag haft sådan tur. Tråkigt för din son att bli sjuk när det blir sommarlov. Hoppas att det snabbt gick över! Japp, stämmer. Det är ett filter som kallas soft. Det är därför vi ser glansiga ut på ögonen tror jag :))

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.