Livet på landet med egna höns

Hönsen var litet tveksamma till att gå ut när vi öppnade dörren till hönsgården de första gångerna, men med en stadig ramp av en bit minigolfbana går de flesta ut. Här är ungefär halva gänget. En av våra Brahmahönor med färgen lemon pyle, våra Maranhönor, Isbarer, Orpington och Araucanor.

Vi har två tuppar och här står ledartuppen och håller uppsikt mitt i flocken av hönorna. Han är en riktig gentleman som kollar att det jag ger dem går att äta, sedan kallar han på hönorna. Själv väntar han till sist.
Så här fina ägg ger de oss. De chokladbruna äggen värper Maranhönorna och de turkosa värper Araucanorna. Brahmorna ger brunrosa ägg. Isbarerna skulle egentligen värpa olivgröna ägg, men de visade sig vara korsningar med andra raser, så de ger ljusbruna ägg istället.

Några bilder från vårt liv på landet. Ha en fin dag!

9 reaktioner till “Livet på landet med egna höns

 1. Får du så många ägg varje dag? Hoppas inte, för då måste ni ju äta hur mycket ägg som helst! Otroligt vackra är de, ser ut som Anthon Bergs mandelägg fast gigantiska …

  Gilla

 2. Jag var ju bara tvungen att kika in här också. SÅ fina höns du har! Jag är lite intresserad, då jag, som jag tidigare berättat för dig, har en dotter som har ca 25 hönor och 2 tuppar. Hon får också olikfärgade ägg. Så intressant, dessa höns blir ju tama.

  Gilla

 3. Vilken ljuvlig idyll. Kan många gånger sakna livet på landet men vet att den tiden är förbi. Får istället njuta av dina underbara bilder och bli varm i hjärta. Vilka underbart vackra höns och fantastiska ägg!! Hoppas du har en underbar sommar :)

  Gilla

 4. Åh vad fina! Jag älskar höns, dom är så roliga att titta på och att man sen får ägg av dom, en klar bonus :-) Och vilka vackra ägg sen! Hur dekorativa som helst på dina fina bilder.

  Men jag undrar lite över en sak… En ramp av en bit minigolfbana? Hur kom du över den? Varit och pallat, eller? ;-)

  Ha en härlig inledning av den nya månaden!

  Gilla

 5. Även dom här bilderna är helt otroligt bra! Du kan nästan göra ett hemmareportage till en tidning med egna bilder:-)
  Tänkte bara fråga vad du gör med alla ägg. Man kan väl knappast äta 33 ägg per dag (har räknat, hoppas jag räknat rättt;-) )även om man är fyra personer.

  Gilla

 6. Så fint de har det, där måste hönsen trivas bra! Jag blir så sugen på att skaffa höns när jag ser dina vackra bilder…vi får väl se om jag kommer till skott någon gång! :)

  Gilla

 7. Ägg är fulländade ur en estetisk synvinkel, tycker jag. Så vackra! Även djuren, även om jag tycker att de är lite läskiga. En kompis som har höns i sin villaträdgård här i förorten vågar man knappt gå in till; de stora vita hönorna rusar fram till bilen när man kommer och visar ”fötterna” som om de härmar Karate Kid och tänker kicka mig med sina sylvassa klor…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.