Hemma igen efter tre dagar i Göteborg

Nu är vi hemma igen, efter tre härliga och intensiva dagar i Göteborg med bästa vännerna. Resten av veckan tänker jag ta det helt lugnt, i väntan på det svalare väder som kommer  nästa  vecka.

På vägen ned till Göteborg var det litet tungt att köra vissa bitar. Så enformig väg och solen som gassade. Men vi stannade och åt lunch och fikade. Sedan gick det lättare att köra igen.

I Mjölby åt vi fantastiskt god mat på Albackens Trädgårdsskafferi. Jag kan verkligen rekommendera ett stopp där om ni har vägen förbi. Jag åt morotsbiffar med potatissallad och örtsås.

Jag hade valt bästa klänningen för stekheta dagar i bil. En sådan som inte sitter åt någonstans och som fladdrar runt kroppen. Dagen efter var det årets varmaste dag, då valde jag fel… Dels svettades vi under tolv timmar på Liseberg i + 33 grader, dels åkte vi Flume Ride så vattnet stänkte över oss. Det kändes som att vara inlindad i plastfolie när klänningen klibbade fast på kroppen. Inte skönt.

Nästan hela gänget. Mats och Anna kom litet senare, men deras dotter Tilda var med från början och står mellan Jackie och Bella på bilden. Bella och Tilda lärde känna varandra genom ett spel och träffades för första gången förra hösten. Nu kom Tildas familj upp till Liseberg från Landskrona och mötte upp med oss där. Internet är fantastiskt, tänk att lära känna nya människor på det sättet. Vi hade väldigt mysiga dagar tillsammans allihop och det visade sig dessutom att Patrik och Mats tävlat mot varandra i medeldistans löpning i ungdomen. Världen är liten.

Jag åkte själv inte Loke på bilden, men jag åkte den gamla bergochdalbanan i trä, Balder. Jag tror att jag skrek från början till slut. Det var så fruktansvärt och så häftigt att kastas fram och nedför backarna i 90 km i timmen! Det kändes som om vi skulle kastas rakt ut i rymden. Jag hade inte räknat med att det inte skulle vara en enda transportsträcka, det var full fart hela tiden. Efteråt var jag helt utmattad.

Här åker några av oss Flume Ride. Det var egentligen mest mysigt, även om jag ser ut att vara full av adrenalin ;)

Det var inget fokus på själva fotograferandet under våra Göteborgsdagar, men här lyckades jag ändå ta en sned bild på Gothia Towers, där vi bodde två nätter. Jämfört med våra utlandsresor, då vi bor på små personliga hotell och pensionat med runt fem rum, var det här raka  motsatsen. Hotellet har 1200 rum och det var människor överallt, men frukosten var god och miljön modern och ändå gemytlig. Vi hade bokat ett familjerum och det var både svalt och fräscht. Dessutom på femtonde våningen, så vi åkte glashiss på hotellets utsida varje gång vi skulle upp eller ned.

Dagen då vi skulle åka hem gick vi först runt på Universeum. För första gången på ett museum fick jag uppleva en rörlig häst som man kunde få att skritta, trava och galoppera. Abstinensen efter min alldeles äkta häst blev för stor, så jag hoppade upp bakom Bella och galopperade några minuter.

På vägen ned till Göteborg hade vi allsång i bilen under några timmar till våra gamla och nya spellistor på Spotify. Det gjorde resvägen mycket roligare. På vägen hem var vi ganska trötta, men Patrik läste högt ur Rosling/Rönnlunds bok Factfulness, så timmarna i bilen gick förvånansvärt snabbt. Vilken intressant bok, jag måste läsa vidare i den så snart jag hinner.

Vi kom hem i går, och i dag tar de flesta av oss det väldigt lugnt i värmen. Fortfarande + 30 grader och kvavt, men efter helgen väntas tydligen svalare väder. Det blir välkommet. Hoppas på regn också.

Nu skall jag laga vegetarisk chiligryta som jag fått recept på från min vän Mia, som jag lärt känna genom bloggarna och som jag träffade för två veckor sedan. Ha en fin kväll!

4 reaktioner till “Hemma igen efter tre dagar i Göteborg

 1. Bilderna på dig och Shelly är sagolika – jag struntar helt i Göteborg och ser bara på dessa två foton :-)
  Tänkte också på räkmackan som BP skriver om, undrar vem som berättat om den för oss? Eva Trillian, kanske?

  Gilla

 2. Vilket härligt gäng ni var och vilka roliga dagar! Tyckte att maten såg god ut där på vägen ända tills jag läste facit. Morotsbiffar? Inte mitt förstahandsval… (Snarare sista :-D ).

  Välkomna hem igen!

  Gilla

 3. Groupien på dig, Jackie och Bella är helt suverän! Jättekul med ett möte ”halvvägs” från båda håll om man säger så. Å kul hade ni, det ser jag. Tycker att du var väldigt modig att åkaFlume Ride. Är mäkta impad här måste jag säga.
  Gothia Towers är hotellet som mitt f d jobb har kontrakt med när de anställda besöker Göteborg. Har förstått att de gör en speciell räkmacka där som verkar hålla världsklass.

  PS. Jag tror det när jag ser det – regnet och kallare väder alltså. Tre droppar idag är liksom inte värt besväret…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.