Om att välkomna eller bäva för hösten

Efter en ihärdigt lång, varm och torr sommar har det nog vänt nu. I morse var det bara åtta grader ute, ganska fuktig luft och dimmigt.

Jag fick en kommentar i går om att jag är tidig med att lägga ut tips om adventskalendrar, men saken är den att det under två veckors tid har strömmat in läsare i bloggen till förra årets inlägg om kalendrar. Vad tyder det på, tror ni?

Personligen tror jag att många för en gångs skull är mättade på sommar och värme och ser fram emot den mer ombonade och lugnare tid som hösten och vintern ofta blir. Att exempelvis kunna stanna inomhus och läsa en bok eller ha filmmaraton utan att känna sig pressade att ta till vara varenda soltimme, eller att vara sociala och umgås så mycket som många ofta gör på somrarna.

Dessutom är det så när det gäller just adventskalendrar med te, choklad och skönhetsprodukter, att de tar slut blixtsnabbt. En av kalendrarna som jag tipsade om i det här inlägget i går, tog slut på bara fyra minuter förra året. Det visar väl vilken hajp det blivit med adventskalendrar för vuxna.

Hur är det med er, välkomnar ni eller bävar ni för höst och vinter?

16 reaktioner till “Om att välkomna eller bäva för hösten

 1. Jag gillar hösten också, men den ska vara lååång och skön. Vill inte ha frost förrän i slutet av november. Men jag gilalr alla årstider med växtlighet. Gillar inte vintern alls. Jo, i knappa två månader, med minus 3, knallblå himmel och ett lagom snötäcke – och välplogade gator!

  Gilla

  1. Just i dag låter det ganska skönt med värme. Så lätt har jag tydligen glömt den hemska värmen och torkan i Sverige i sommar… Men regn och hårda vindar är ingen bra kombination, och min trettonåring som har en heldag i skogen med orientering. Finn två fel i det ;) I dag vill man bara vara inomhus i det här landet. Aha, så det är så det fungerar! Fyller man jämnt firar man hela året, alla andra tillfällen firar man i alla fall hela månaden? Bra upplägg! :)

   Gilla

   1. Åh… Jag lider med dottern din. Fast nu är det väl över, hoppas jag. Minns med rysningar högstadiets orienteringar när dom tvingade ut oss för att jaga kontroller i skogen. Vår gympafröken var nån sorts mästare i skidorientering så just det med orientering låg henne varmt om hjärtat, det blev inte bara en gång per termin om man så säger. Fast tack och lov så slapp vi i alla fall skidvarianten av det hela :-D

    Yes. Precis så är det. Är det nåt jag vill under oktober och Anders tvekar så säger jag bara ”Jag fyller år den här månaden!”. Är det ”nollning” så funkar ”Jag fyller jämnt i år!” bra. Ett jättebra upplägg som du säger. Anders tycker dock inte det… :-D

    Gillad av 1 person

   2. Jag avskydde idrotten i skolan, särskilt orientering. Som tur är gillar normalt sett båda mina tjejer idrott, så de slipper fasa för de lektionerna. Men orienteringen i onsdags var väl ingen höjdare direkt. Skollaget kom tvåa av fem lag från ortens skolor, så i år slapp de utskällning av läraren, som förra året när de kom näst sist. Numera står det i läroplanen att fokus skall ligga på orientering, dans och simning, så det lär bli fler orienteringstillfällen för Bella och Jackie…

    Ps. Skall börja skriva en lång önskelista inför nästa år, så att alla vet ad jag vill ha under året ;)

    Gilla

 2. Älskar hösten! Har kommit mer och mer för varje år. Frisk klar luft, inte massa mygg och fästingar. Fina färger. Och vintern gillar jag när det får vara vinter med lagom kyla och snö. Däremot är jag väldigt orolig för min ponny. Kolik idag igen, kallt vatten i hagen imorse. Så nu måste jag få igång termobaren så fort som möjligt. Blir värre och värre för varje år…

  Gilla

 3. Jag välkomnar alla årstider när de väl kommer. Men jag är noga med att inte göra det in förväg. Jag vill njuta av varje tid, när den sker. Jag vill inte missa livet och nuet genom att tänka på sådant som ligger alldeles för långt fram. Jag vill ta vara på varje stund som den är.

  Gilla

  1. I morse var det bara + 2 grader hos oss, men vilken luft! Så skönt att kunna andas frisk luft, särskilt efter sommaren som var ganska hemsk tycker jag. Jag älskar också hösten :)

   Gilla

 4. Hahaha! Ja, du har nog rätt med att läsarna aldrig har fel alltså, förutom jag då;-)
  Höstdagjämningen som passande nog inföll natten mellan igår och idag var verkligen perfekt tajmad. Tänkte på att det för första gången den här sommaren verkligen var kallt två dagar i rad. Första gången att temperaturen låg under 10 grader båda nätterna. Så japp, nu är det höst.
  Är en renodlad sommarmänniska och i motsats till många andra läser jag flest böcker under denna årstid. Att krypa upp i soffan och läsa är inte min grej alls. Men det är jag nog tämligen ensam om antar jag;-)

  Gillad av 1 person

  1. Nej då, jag håller med dig om att det är galet egentligen att börja tänka på vinter och jul redan. Förra året skrev jag inlägget om adventskalendrar i mitten av oktober, i år alltså en månad tidigare. Men som sagt, det som fick mig att göra det var att så många klickade in på mitt gamla inlägg och då blev jag nyfiken på vad det fanns för kalendrar i år. Sommarmänniska var jag alltid tidigare, men med åren lutar jag mer år höst och vår, och särskilt efter den här sommaren som inte var i min smak. Det blev för mycket av det goda.

   Gilla

  1. Jag kan inte riktigt bestämma mig för vilken årstid jag tycker mest om, men antingen är det höst eller vår. Jag gillar egentligen alla årstider, bara jag slipper perioder med snöstormar, isgator och extrem värme.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.