Fem tips på riktigt bra brittiska klassiker

Varje tisdag presenterar Johannas deckarhörna temat för en ny topp fem. Den här veckan är temat: Brittiska klassiker

Shetland sheepdog, eller Sheltie som de flesta säger, är en hundras som härstammar från Shetlandsöarna utanför Skottland i Storbritannien, så i dag passar det väl bra att vår Shelly är med på bilden med brittiska klassiker, eller vad tycker ni? Och visst ser hon väl litet brittiskt aristokratisk ut dessutom?

De fem böcker jag valt är fem sinsemellan väldigt olika genremässigt, men de är riktigt bra och minnesvärda allihop. En av de böcker som gjort allra störst intryck på mig finns med i den här traven, nämligen John Bergers otroligt välskrivna och gripande roman To the wedding. Ni måste bara läsa den.

Dystopin 1984 började jag läsa som tonåring, men det blev för tungt så jag läste inte ända till slutet. Det gjorde jag tidigare i år, och det är jag glad för, boken är fantastisk. Många av er har säkert läst Jane Austens Pride and Prejudice, Doris Lessings The fifth child och White teeth av Zadie Smith. Annars kan jag rekommendera dem också.

Fler tips på brittiska klassiker får ni hos Johannas deckarhörna, titta gärna in hos henne.

17 reaktioner till “Fem tips på riktigt bra brittiska klassiker

 1. Underbara bilder på Shelly … hon är verkligen en elegant engelsk dam :) Austen och Lessing är ett par av mina favoritförfattare :)

  Gilla

 2. Hahaha! Ja, Shelly ser verkligen ut som en aristokratisk hunddam:-) Perfekt till dina klassiker.
  Jane Austens Pride and Prejudice och även hennes övriga böcker har jag läst och gillat. Det var på 1980-talet, så jag undrar om jag skulle tycka lika mycket om dom även idag.
  Säger det jag under samma tidsperiod slukade varenda bok av Charles Dickens. Den enda jag inte läste då köpte jag häromdagen ”Barnaby Rudge”, och jag kom inte alls in i den…

  Gilla

 3. Shelley ser verkligen lite brittisk ut! Fina bilder och lista! 1984 måste jag läsa någon gång. Lessing kunde jag haft med men det blev några andra.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.