Dan före dan före dopparedan

I dag har jag träffat den här fina, lilla familjen. Erica, Mattias och Max. Vi har bytt julklappar och jag och tjejerna passade på att titta på deras hus som byggs just nu, och tittade även in hos min andra brors son med sambo som flyttade in i går.

Det känns inte som jag har hunnit med någonting alls i dag annat än att bara ha det lugnt och skönt, men jag har faktiskt gjort små minigrönkålspajer till julafton. Min pappa och Patriks pappa kommer att gå snabbt förbi dem på julbordet, men Patrik och jag har provsmakat och de var väldigt goda, så recept kommer kanske i morgon på dem. Grönkål, lök, vitlök, valnötter, västerbottensost och äggstanning. Ja, det var riktigt gott faktiskt.

Dessutom har jag misslyckats med ett slags julgodis och tvingats improvisera och göra en annan variant. Jag visar i morgon. Och så står julskinkan i ugnen en dag för tidigt. Jag tänker försöka bli klar med det mesta i matväg redan i dag, så att jag kan ägna mig åt julbocken i morgon. Coleslaw är också på gång, den här gången med rödkål så att den blir fint rosa, det passar väl till jul. Och så har det blivit tradition med fransk potatissallad, så den skall jag också förbereda i kväll. Och saffranssill.

Men sedan, om jag inte somnat innan dess ;) då blir det film med familjen – Christmas Chronicles. Just det, jag måste göra etiketter till alla paket också. Nåja, klockan är bara halv sju, det är gott om tid :)

Vad gör ni andra så här dan före dan före dopparedan?

 

3 reaktioner till “Dan före dan före dopparedan

 1. Vilka mysiga bilder på den lilla familjen <3
  Jag har varit i stan idag, det var så passande en EFIT-dag. Nu ska här läggas in sill, bakas struvor och göras praliner.
  Önskar dig en riktigt God Jul!
  Varma kramar <3

  Gilla

 2. Åsså har du ju också hunnit med tre blogginlägg idag! Imponerande. Jämför med dig så har jag gjort precis ingenting idag, förutom ett blogginlägg då;-)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.