Är jag en dålig mamma..?

Jag tittar igenom mina mappar med bilder, inför mitt inlägg med text och bilder från året som snart gått, och snubblade över den här bilden… Jackie var fem år. Hon brukade tydligen skruva mycket på sig vid lunchen på förskolan, och personalen undrade hur hon brukade sitta när hon åt hemma. Helt ärligt såg det ofta ut så här…

Min bild av mig själv är att jag är ganska sträng som mamma, men jag måste nog revidera den bilden. Men ärligt talat minns jag att jag tyckte att det inte var hela världen om min femåring ville ligga och äta, även om hon kladdade ned både pyjamasen och duken med ketchup. Huvudsaken att hon visste hur man uppför sig så att inte andra drabbas av hennes bordsskick.

Och hon hade uppenbarligen ett gott bordsskick när vi var ute på restaurang. Här sitter hon på vår första utlandsresa med barnen, som gick till New York samma år som bilden ovanför togs. Det ser ju godkänt ut, eller vad tycker ni?

Det här var sex månader senare, också i USA. Efter tre veckor på bilresa genom nio amerikanska stater hittade vi äntligen kanelbullar! Dock ganska glaserade, så de måste ätas med gaffel. Men det gick ju också bra.

Från samma resa. Jag tycker nog att hon får godkänt för sitt bordsskick, så jag kanske inte uppfostrade henne alltför dåligt trots allt.

Ett spontaninlägg som ni antagligen inte är det minsta intresserade av, men eftersom bloggen delvis är min dagbok så kan det bli så här :)

Ha en fin kväll!

 

 

11 reaktioner till “Är jag en dålig mamma..?

 1. Ett härligt inlägg Annette, och att du är en toppenmamma till dina barn tvivlar jag inte en sekund på. Har ju själv haft äran att få träffa dina fina tjejer. Ljuvliga bilder från då de var små, åren går men fina minnen lever alltid kvar och består. 💕

  Gillad av 1 person

 2. Hej Annette! Tycker att du lyckats väldigt bra med era barn! De uppför sig alltid väl och är alltid väluppfostrade! Så ni kan vara mycket stolta över era barn/tjejer! Kram Svärmor/Farmor

  Gillad av 1 person

 3. Vilket roligt inlägg! Snack om att ”walking Memory Lane” när den är som bäst – ”Lanen” alltså;-)
  Du har nog varit/är lika perfekt som mamma som du är med julfirandet!

  Gillad av 1 person

 4. Vi har haft vänner som kommit med synpunkter på våra barns dåliga bordsskick. Själva har vi tyckt att det viktiga är att de fått i sig maten… Sen har vi tagit fajterna kring viktigare saker i uppfostran. Numera säger de mest ”mamma vi vet faktiskt hur vi skulle äta på Nobelfesten. Det är inte samma sak som hemma…”. Med andra ord är du inte det minsta dålig mamma!

  Gillad av 1 person

  1. Jag håller med dig, man får välja sina strider. Ganska fräckt tycker jag, att komma med kritik på andras barns bordsskick. Undrar om de själva är helt perfekta? Det där uttrycket från Bibeln tål att tänkas på, att den som är felfri kastar den första stenen. Man kan absolut ha åsikter, som man behåller för sig själv tycker jag, men så länge man inte är oklanderlig själv är det bäst att vara ödmjuk och visa andra respekt. Tack Lotten!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.