Nesligt på alla hjärtans dag

Litet underligt sammanträffande att jag fick tid för kastrering av båda våra hankatter just på alla hjärtans dag, men så blev det.

De gick inte frivilligt med på att gå in i transportburarna, och Doris (vi trodde länge att han var en hon) kämpade och skrek hela vägen till veterinären och ville komma ut.

Ingreppet gick väldigt snabbt och båda katterna mår bra. De fick stanna i vårt gästhus hela dagen och natten efteråt, men i dag har de fått komma ut. Doris är fortfarande ute, men Zingo kom ganska snart tillbaka in och ligger som vanligt och sover i soffan.

Nu får de ett lugnare liv, och grannarna blir gladare när katterna inte går runt och markerar revir hos dem. Ni som vet hur det luktar förstår… Id-märkta och vaccinerade är de också. På bilden hade de ännu inte vaknat upp efter sövningen.

Så började min förmiddag. Sedan hem och slå in paket. Vi har som tradition att ge Bella och Jackie presenter på alla hjärtans dag, så innan de skulle komma hem från skolan hade jag ställt presenterna på deras sängar.

Det fanns så söta kort på Nalleriet.

Från Patrik fick jag ett bokat flyg och hotellrum lördag till söndag till Kiruna. Sedan jag läste boken Tio över ett av Ann-Helén Laestadius har jag pratat om att jag vill resa till Kiruna. Jag är så nyfiken på hur det ser ut och hur det går till att flytta en hel stad, som man gör där på grund av gruvdriften. Och hur det är att sova där och vakna klockan ett på natten när de spränger i gruvan.

Jag har däremot ingen lust att resa ensam, jag tycker att det vore roligare att dela upplevelsen, men Patrik vill inte följa med. Borde man inte resa båda två om det är en alla hjärtans dag-present..? Eller hela familjen, med tåg som jag har pratat om, så att vi får se de norra delarna av Sverige på samma gång. Jag har hur som helst ingen större lust att sitta där ensam med min trerättersmiddag på kvällen på hotellet. Eller att gå på spa ensam. Det skulle bara kännas sorgligt. Så hur gör jag nu? Reser ensam ändå, eller frågar runt om någon annan vill följa med?

Till middag åt vi lammfärsbiffar med ugnsrostade grönsaker och tsatsiki. Till efterrätt hade Bella gjort så fina fruktspett. Ser ni hur hon hade skurit ut hjärtan i frukten och bären?

Så här vackert var det på kvällen. Det här ljuset som vi får njuta mer och mer av nu gör mig riktigt lycklig.

I kväll är det danslektion för tjejerna och jag tränar vidare under tiden efter mitt program. Förra passet tog verkligen och jag har fortfarande träningsvärk. Men inte ondare än vanligt i höften, vilket är en lättnad. Jag måste ju träna för att bli bättre, och det blir problem om träning ger mer smärta. Hoppas hinna svara på era frågor i kväll om vad naprapaten gav mig för råd. Jag tror att hennes råd kan vara till nytta för fler än mig.

Ha en fortsatt fin och solig dag!

8 reaktioner till “Nesligt på alla hjärtans dag

 1. Vilken braig present! Men jag skulle också vilja ha nån att dela upplevelsen med. Att resa själv är inget jag känner för direkt, har bara gjort det i jobbet och inte är det särskilt muntert.
  Ödets ironi för kattgrabbarna där :-D

  Gilla

 2. Nästan lite roligt att katterna kastrerades båda två på Alla hjärtans dag. Skrattade gott åt Ankis kommentar:-)

  Kirunaresan tycker jag var en toppen present. Å jag skulle inte ha tänkt i dina banor utan antagit att Patrik unnar dig en lyxdag där du blir bortskämd och inte har några måsten. Dessutom var det en dröm du hade att se Kiruna. Jag skulle ha jublat att få göra resan utan barn och en icke intresserad man.

  Gillad av 1 person

  1. Det är en perfekt present. Jag har pratat om Kiruna och att resa dit under ett par år nu. Men jag vill dela upplevelsen med någon. Jag tror att det skulle vara väldigt intressant och spännande att se allt och höra sprängningen på natten. Men när man upplever en sådan sak brukar i alla fall jag vilja prata om det och inte sitta där med alla intryck ensam.

   Gilla

 3. Haha vilken kul grej med en Kiruna-resa som alla hjärtans dag present. Det låter så konstigt för mig som är född och uppvuxen där :) Men det är en fin stad! Nu ändras det ju så mycket så ”mitt” Kiruna finns ju inte riktigt kvar tyvärr, det känns lite sorgligt de gånger jag är där.

  Gillad av 1 person

  1. Jag har velat resa till Kiruna och se staden och höra när de spränger på natten ända sedan jag läste Tio över ett av Ann-Helen Laestadius. Har pratat och försökt övertala familjen, men det är bara jag som tycker att det vore spännande. Men nu fick jag ju en resa dit :)

   Gilla

 4. Hoppas inte katterna hade någon date inplanerade igår då … men visst är det skönt när det är gjort.
  Resa till Kiruna – vilken häftig present, men så synd att han inte vill följa med! Att åka helt själv på en sån resa verkar inte såå kul.
  Vi var till Kiruna sommaren 2017 bara för att få se staden innan den flyttades – en fantastisk resa med husbilen :)
  Vackert ljus där i sista bilden!

  Gillad av 1 person

  1. Jag skall titta in hos dig i morgon och se om du lagt upp bilder från Kiruna. Jag tycker att det vore så intressant att se och uppleva det som händer där. Men inte ensam…

   Väldigt skönt att katterna är kastrerade nu. Jag tror att våra grannar kommer att tycka samma sak.

   Ha en fin kväll!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.