Helgfrågan om de nominerade till Årets bok 2019

I veckans Helgfråga undrar Mia vad vi tycker om nomineringarna till Årets bok, om vi läst några av dem och om vi saknade någon bok.

Jag har bara läst Silvervägen och Stormvarning, men jag har Manhattan Beach hemma, så den skall läsas, och så vill jag läsa flera av de övriga också. Pachinko, Vaggvisa, Mörkret, En katts resedagbok, Påfågelsommar, Järtecken… Nu har jag snart räknat upp alla de övriga som jag ännu inte läst, så nu sätter jag stopp där ;)

Det är svårt att bedöma om juryn gjort bra val när de nominerat just de här böckerna. Vad räknas egentligen som folkliga böcker..? Årets bok skall ju vara folkets val. Men en bok som jag trodde skulle nomineras är Bränn alla mina brev av Alex Schulman. Kanske ville inte juryn riskera att Alex Schulman tar hem priset igen, vad vet jag. Svenska folket verkar ju annars tycka om skönlitterära romaner som ligger på gränsen till att vara biografier, och som är gripande.

Mig passar de här böckerna bra, jag vill läsa i princip allihop.

 

8 reaktioner till “Helgfrågan om de nominerade till Årets bok 2019

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.