Den senaste veckan i text och bilder

Jag brukar aldrig se några kluriga, roliga eller galna skyltar, men en kväll när jag som vanligt var ute med Leiftra stod den här vid vägen… Lekande pensionär, det vill jag också bli. Hos BP finns fler kluriga, roliga, kloka och galna skyltar.

Miljöträning är bra, särskilt när man själv står på marken och inte riskerar att flyga av när Leiftra blir skrämd av grävmaskiner och annat som låter, rör sig och doftar konstigt. Hon är väldigt nyfiken och litar väldigt mycket på mig, det här blir nog bra.

Leiftra och jag brukar gå en sväng upp i skogen, och där är det så här fint på träden med mängder av små kottar.

Litet mer världsvana hästar såg jag förra helgen när vi tittade på en Islandshästtävling. Så fina hästar och kul att se var nivån ligger numera tills jag själv förhoppningsvis kommer ut med Leiftra.

Vilken man många av Islandshästarna har.

Ännu en klurig skylt, som tydligt visar vad som gäller på tävlingsplatsen.

Här är det inte krypfart längre. Max har blivit ett år, och vilken dag som helst får han en lillebror. Jag är såklart gärna barnvakt så mycket jag hinner ♥

När jag var barnvakt nu i veckan kom ett lass med trallvirke. Så spännande att titta på för en ettåring, när kranen lyfte av stora lass med virke.

Så gullig! Men varför envisas jag med att använda mobiltelefonen hela tiden, när jag vet att bilderna blir gryniga och oskarpa. Irriterad på  mig själv.

Plötsligt blev det alldeles mörkt och när jag tittade ut såg det ut så här. Jag har förstärkt kontrasterna så att träden framträder bättre mot himlen eftersom jag fotade med min dåliga mobiltelefonkamera, men färgerna var precis så här dramatiska. Jag trodde att det var ett engångstillfälle och fotade förstås, men sedan har de här vyerna hållit i sig hela veckan med dramatisk himmel och skarpa, gröna färger. Maj är verkligen en fantastisk månad. Men nu får det gärna bli litet varmare och mer sol.

I går lagade jag lunch med ingredienser från Gourmetrummet. Handgjord pasta som var så här fin, och olja, vinäger och fint strössel att ha på salladen och laxen.

I Vaxholm träffade vi Classe, Petra och Leo, som tog oss i kragen och såg till att vi bokade hotell och färja till Gotland i sommar! Tack och lov att vi har omtänksamma vänner. Nu får vi chans att umgås mycket på Gotland också. Halva tiden på Fårö och andra halvan på gotländska fastlandet. Tipsa gärna om vad att se och göra! Vi har aldrig varit på Gotland, så allt blir nytt för oss.

I Vaxholm blev vi bjudna på så god lunch och efterrätt. Och så blev vi överraskade med en present – i sommar blir vi bjudna på ångbåtsfärd med lunch ute i skärgården tillsammans med dem! Det ser jag verkligen fram emot, vi har alltid så roligt och  mysigt tillsammans.

Nu skall vi strax på grillmiddag. Tog ett snabbfoto i ett av tjejernas rum. Ni får själva gissa vem det är som har det så här stökigt ;)

Anni påminde mig om inläggen från vår Frankrikeresa, som jag lovat skall komma, men som jag inte hunnit med. Nu lovar jag absolut ingenting, men jag kan väl säga att jag hoppas att jag hinner skriva åtminstone ett inlägg från vår resa i södra Frankrike i kväll, ok?

8 reaktioner till “Den senaste veckan i text och bilder

 1. Vilken härlig bildkavalkad. En av dina bästa, och det säger ju inte lite;-) Himla kul att du har upptäckt både skyltar och Skyltsöndag! Skyltarna är ju rena höjdare. Den med krypfart har jag faktiskt aldrig sett, och dem med lekande pensionärer är ju såååå skön. Tusen tack för det härliga bidraget och länken:-)

  Å dina kulinariska läckerheter – MUMS!

  Gilla

 2. Vilken omväxlande och rolig vecka. Så vackra bilder som jag kan titta på och glädjas åt.
  Vad gäller lekande pensionär så är jag ne sådan. Får skaffa mig en sådan skylt och ha med mig. Bra att sätta upp dne när det passar. Så härligt med islandshästarna. Jag har förr ridit en del och även på sådana. Gillar deras tölt. (Jodå, jag satt på en häst förra året och lyckades både trava och galoppera lite)
  Vad roligt att ni smider planer inför sommaren och Gotland är fint. Tyvärr så är det länge sedan jag var där så jag kan inte ge så mycket tips. Men Sanna med bloggen ” Gems of my life” https://mrssusanne.blogspot.com/2019/05/
  brukar vara mycket på Fårö och har säkert en del tips.
  Önskar dig en bra vecka.

  Gilla

 3. Härliga bilder från veckan som gått … kul skyltning också! Gotland och Fårö låter som en trevlig semesterresa.
  Tänk så fort ett år går! Fina Max!
  Ha det gott!

  Gilla

 4. Pensionärsskylten har jag sett tidigare och även haft med på min blogg nån gång, tror jag. Jättekul!
  Vilken väldigt go liten kille (barnet som ska bli storebror, alltså)!
  Härliga bilder – som alltid.

  Gilla

 5. Härliga sommarplaner ni smider. Fårö har jag inte besökt men gotland har jag semestrat på. När jag ville segla till Fårö var det förbjudet för utländska medborgare och det var ju jag…
  Skylten med lekande pensionärer har jag här på mn gata också, ett par grannar vars dotter skänkte dem en sådan då de gick i pension!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.