Så glad att vara tillbaka!

Så märklig, men helt oslagbart fantastisk känsla att vara tillbaka i den här miljön. Det känns som det var en livstid sedan jag stängde dörren hit när jag ville fokusera på att vara mamma till Jackie och Bella. Fjorton år senare är jag välkommen tillbaka, jag tror knappt det är sant…

Jag får möjlighet att skriva klart och disputera på min avhandling på Uppsala universitet, sannolikt först nästa vår eftersom det är en lång process, men allt ordnar sig så bra. Långt bättre än jag vågat hoppas på.

Åren med barnen har utan minsta tvekan varit de allra bästa i mitt liv. Jag har inte saknat universitetet en sekund. Det trodde jag inte att jag gjorde nu heller, men när barnen faktiskt inte är barn längre utan ganska självständiga ungdomar, och jag kom tillbaka som den jag var en gång i tiden, som bara jag, med möjlighet att fokusera helhjärtat på mitt arbete igen, då kändes det helt rätt.

Jag hade Hogwarts mitt framför ögonen, men såg det inte. Nu gör jag det och kan uppskatta de här fina, gamla byggnaderna mer än jag gjorde då. I sal X under klockan har jag suttit på många föreläsningar på juristlinjen, och sedan höll jag själv i seminarier här i universitetshuset.

När Bella kom avslutade jag alla seminarier jag höll i och lade avhandlingen på hyllan för att helhjärtat kunna vara den mamma jag ville vara till dem. Det var ett helt nytt liv, och jag har älskat varenda sekund. Att vara mamma passar mig bättre än något annat. Men Bella och Jackie växer upp. Den här veckan arbetar Bella på ett hotell i Uppsala som praoelev. Kan det bli mer tydligt att de inte behöver mig lika mycket längre. Jag behöver en ny utmaning för att trivas.

Här satt jag i går och fick ett samtal som jag tror kommer att förändra mitt liv ganska mycket framöver. Nu tänker jag vara hundra procent lycklig över hur allt utvecklat sig och inte oroa mig för allt som jag skulle kunna oroa mig för. Jag skall göra mitt allra bästa för att skriva en så bra avhandling att jag lever upp till förväntningarna på mig och förhoppningsvis kan ge litet tillbaka till dem som inte gav upp om mig, utan välkomnade mig tillbaka efter fjorton år. Överraskad, oändligt tacksam, litet stolt och så in i norden lycklig!

17 reaktioner till “Så glad att vara tillbaka!

 1. Vad härligt det låter och grattis! Och ja, nästan som Hogwarts! Jag började studera nu i vår igen (helt ny bana) men har bestämt mig (tror jag) för att hoppa av då det känns dumt att plugga något som inte känns helt hundra. Jag har trivts bra att vara tillbaka i skolvärlden igen, framförallt med alla kursare, men tre år till och utan csn känns inte som en så bra idé längre…

  Gilla

 2. Så jätteglad för din skull! Såklart du ska vara stolt över dig själv. Och det kommer bli så bra. Precis den utmaning du behöver.
  Började på ett mail till dig och Anni men skrev aldrig klart. Mycket att göra och många tankar i huvudet. På fredag ska min älskade ponny få somna in. Har varit väldigt jobbigt att ta beslutet och det känns tungt även om jag vet att det blir bäst så. Kram

  Gilla

 3. Det låter helt fantastiskt! Jag önskar dig all lycka! Du verkar ha kloka tankar om hur du ska fortsätta framåt!

  Jag tittade in för att se hur det fick med fotoutmaningen. Har du gett upp den?
  Förresten, underbara bilder! Måste vara en stimulerande miljö!

  Gilla

 4. Snygg bild på passerkortet också! Du tycks inte veta att det finns en lag som säger att man MÅSTE se ut som en mupp på alla sorts id-handlingar ;-) Till skillnad från dig så följde jag den lagen då jag nyss skaffade nytt pass :-D

  Gilla

 5. Åh vad roligt – stort GRATTIS till dig! Beundransvärt att du orkar ta tag i det där igen, ju längre tiden går desto svårare blir det ju.
  Själv skulle jag aldrig orka och dessutom behövs det inte då jag redan kan allt. HAHA! Nejdå, långt därifrån, men jag skulle inte greja det.
  Stort LYCKA TILL nu med allt i dom där vackra omgivningarna :-D

  Gilla

 6. Stort grattis och vad härligt att läsa! Fint när en människa kan uppfatta sig som lycklig. En ynnest.
  Lycka till i studiesvängen, det kommer att gå finemang.

  Gilla

 7. Vad härligt text du skrivit. Blir så glad över att läsa den. Tycker det är fantastiskt att du med glädje kan börja ett nytt kapitel i livet, för att du vill och kan och inte för att du måste. Stort lycka till med allt. 🌸

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Ja, det känns helt otroligt att jag är välkommen tillbaka efter så lång tid. Och lika otroligt att jag, som inte alls velat tillbaka under alla de här åren, nu har ett helt annat synsätt och känner att jag absolut vill det. Med litet distans och nya erfarenheter från andra delar av livet har jag gjort en omvärdering, och nu blev det så här. Jag är så glad för det.

   Gillad av 1 person

 8. Vad roligt! Grattis. Jag blir lite nostalgisk när jag ser dina bilder, de där salarna har jag också tillbringat 4,5 år av mitt liv i. Lekte också med tanken att gå vidare till en doktorandtjänst men… det kom jobb emellan och på den vägen är det!

  Gillad av 1 person

  1. Tusen tack! Visst blir man nostalgisk :) Jag tog många fler bilder som jag skall lägga upp så snart jag hinner, Uppsala och byggnaderna som universitetet använder rymmer ju så mycket historia. Det värdesätter jag mer nu än när jag pluggade här. Precis som du skriver, livet tar sina egna vägar.

   Gillad av 1 person

 9. Fantastiskt! Stort GRATTIS och ännu större ELOGE!!! Är otroligt stolt över dig, vilket du såklart är även över dig själv! Önskar dig all lycka i världen! Ärr inte det minsta oroad över att du kommer lyckas fullt ut! Go for it! Jag jublar åt dina vägar – utan minsta tvekan:-)

  Gillad av 1 person

  1. Tackar så jättemycket! Jag vet att du brukar tro på mig, det känns väldigt bra. Du har ju också varit med de senaste åren via bloggarna, så du vet hur jag börjat känna att det är dags för en förändring, men vacklat och tvekat. Nu känner jag mig redo att Go for it! som du skrev – så passande uttryck, det är precis så det känns :) Tack igen för att du alltid är rak, ibland håller du inte med mig, men du har alltid supportat mig, sådant glömmer inte jag.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.