De här böckerna ser jag fram emot att läsa i sommar

Om två veckor är det sommar enligt årskalendern. Jag räknar med att kunna läsa många av de här böckerna under juni-augusti. Kanske alla. Visserligen kommer jag att arbeta hela sommaren, men jag kommer att följa rådet jag fick den första terminen på juristlinjen, att inte bara läsa facklitteratur, utan även skönlitterära romaner. Det är bra på så många olika sätt. Jag behöver väl inte ens gå in på hur, ni som läser här vet redan.

Sedan 2016 har jag regelbundet fått böcker från bokförlag för att läsa och utvärdera här i bloggen och på Instagram. Det har blivit närmare 300 analyser och recensioner av böcker i olika genres. Jag har också fått möjlighet att intervjua författare och jag har läst och givit synpunkter på författares manus till blivande romaner. Och så har jag varit Augustprisambassadör och ambassadör för Sigtuna litteraturfestival.

För allt detta är jag oändligt tacksam. Jag har haft så otroligt roligt under tiden, och jag har lärt känna så många fina människor, både i verkligheten och på sociala medier. Mina tankar har blivit litet mindre luddiga och språket litet skarpare, mer likt det jag lade bakom mig för många år sedan, då jag lämnade juridiken för att vara mamma och egenföretagare. Hade det inte varit för alla bokförlag och författare som snällt skickat mig recensionsexemplar att läsa och analysera hade jag kanske inte känt mig redo att ta steget tillbaka till juridiken.

Framöver kommer jag att läsa böcker i samma stil som den längst till höger, om Sveriges grundlag. Men som jag skrev tidigare, så kommer jag att fortsätta att läsa även sådan litteratur som ligger här i boktravarna, bara inte lika många.

På gång är en recension av Camilla Stens skräckroman, Staden. Vilken av de andra böckerna i de här travarna är ni mest nyfikna på? Vad tycker ni att jag skall läsa härnäst?

8 reaktioner till “De här böckerna ser jag fram emot att läsa i sommar

 1. Vad glad jag blir bara av att se en härlig bokhög (två!) och ett inlägg om att sommaren snart är här! Igår var sommaren här på en liten vädervisit men snart blir det på riktigt! Jag kommer förhoppningsvis läsa massor i sommar. Det har inte blivit så mycket av det hittills i år så det ser jag fram emot. Regnmannen har jag dock precis läst och av böckerna i din bokhög skulle jag bland annat vilja läsa Mafioso.

  Gilla

  1. Staden har jag precis läst ut, och håller med, den är väldigt bra! De sju systrarna har jag dig att tacka för att den ligger i en av de här boktravarna, jag läste om den hos dig och blev nyfiken :)

   Gilla

 2. Du slutar aldrig att imponera på mig. 300 böcker och lika många recensioner. Helt otroligt, speciellt med tanke på att u har en hel gård och djur att sköta, för att inte tala om barnen.
  Brukar säga ibland ”allt har sin tid”, och det stämmer faktiskt.
  Juridik it is framöver alltså. Ska du specialisera dig och vad hade du tänkt att bli när du blir stor – jag menar när du är klart. Hur många år ska du plugga?

  Gillad av 1 person

  1. Tack BP! Ja, nu blir det juridik. Jag är väl specialiserad redan kan man nog säga. Jag har redan skrivit en bok (https://www.regeringen.se/49bb02/contentassets/5bae04060be04befb4ff87fff771d867/diskrimineras-invandrarforetagen-i-sverige) och en del artiklar. Det jag skall slutföra nu är min avhandling som jag var nästan klar med när jag lade den åt sidan för att vara mamma till Bella och Jackie för fjorton år sedan. Det handlar om hur man skall tolka en paragraf i grundlagen som säger att samer och andra minoriteter skall främjas vad gäller kultur- och samfundsliv. Jag utreder vad man egentligen har menat med det sedan 70-talet och fram till i dag. Jag skulle vilja fortsätta att arbeta inom det ämnet, och kanske undervisa på juristlinjen framöver. Planen är att avhandlingen skall vara klar nästa vår och att jag då disputerar.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.