Skolavslutningar under åtta år

I dag var det skolavslutning för de här två ♥ ♥

För en gångs skull regnade det på skolavslutningen, så mitt Lisbeth Dahl-paraply kom till användning. Spännande att se hur barnen växer upp, mognar och ändrar stil. Båda tjejerna valde korta kjolar till avslutningen, och Bella som gillar aesthetic stil hade sin oversized jeansjacka köpt på second hand i Stockholm och Vans-skor. Jackie valde högklackat och blev längre än både mig och Bella.

Litet skillnad om man jämför med hur de varit klädda på tidigare skolavslutningar, titta här:

År 2011 var Bella sex år och Jackie fem år. Avslutning i förskolan och skolan med uppsatt hår och färgglada kläder. Och tatueringar på händerna.

Skolavslutning året därpå, 2012. Jackie och Bella i likadana cardigans, och likadana skor. Det skulle de aldrig gå med på nu.

Här är vi på väg till skolavslutning några år senare, 2015. Jackie och Bella hade börjat i en ny skola eftersom vår byskola tvingats att avsluta sin verksamhet. Finklänningar, Bella hade mockaskor och Jackie hade fått tillåtelse att ha en liten klack på sina skor.

Två år senare, år 2017. Jackie har lånat mina skor, dem jag hade i dag faktiskt. Båda ville absolut ha vita klänningar på avslutningen, men använde dem nog aldrig efteråt.

På väg till skolavslutning år 2018. Bella har klippt av mycket av sitt långa hår och fått tandställning. Första året med högklackade skor. Vita klänningar även det här året, som inte användes igen.

Vi tre 2018.

Jackie med bästa vännen, Sol, i år efter skolavslutningen.

Om ni undrar varför inte Bella är med på fler bilder, så är det för att hon inte vill bli fotograferad. Genom att böna och be och skämta hysteriskt, fick jag i alla fall ett par bilder på henne :)

Och nu väntar nio veckors sommarlov. Under de närmaste dagarna är det inplanerade frisörbesök, picknick på stranden, en dag på Gröna Lund, hovslagare och musikfestivalen Lollapalooza i Stockholm. Men sedan blir det nog lugnare med aktiviteter fram till dess vi åker till Gotland. Själv skall jag arbeta med min bok och läsa andras böcker.

4 reaktioner till “Skolavslutningar under åtta år

 1. Vilken mysig kavalkad av skolavslutningsbilder! Tänk så åren går och ungarna växer utan att man själv blir äldre. Grattis i efterskott, med andra ord <3
  Själv har jag inte varit på någon skolavslutning på flera år nu, å andra sidan har jag hunnit med vääääldigt många.
  Kram på dig!

  Gilla

 2. Vilken härlig tillbakablick! Barnen har onekligen blivit vuxna om man säger så. Jackie är sig otroligt lik. Ja, och du har inte åldrats en dag:-)

  Gilla

 3. Tänk så våra barn förändras under åren och det är ju så det ska vara. Så fina bilder av fina döttrar. Tog just efter jag läst detta inlägg fram ett par album och tittade på olika bilder av mina döttrar och skolavslutningar. Idag är de 38 och åren har gått och jag är mormor. Nu är det barnbarnen som har skolavslutningar.
  Önskar er en jättefin sommar.
  Kram!

  Gilla

 4. Så roligt att se bilder från ”gångna tider”. Nån skolavslutning fick jag tyvärr inte delta i det här året, sånt är livet ibland.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.