Mina tips på sommarens bästa pocketböcker

I veckans topplista vill Johanna att vi ger våra fem bästa lästips bland böcker som finns utgivna i pocketformat. Jag har valt böcker som kommit ut som pocket under april-juni i år.

Ja, det här är ju inte bara fem pocketböcker. Men tre av dem är böcker jag själv inte läst än, så dem har jag med för min egen skull. Övriga tillhör olika genres, så jag valde att ta med dem för att du som tittar in här skall kunna få tips om åtminstone någon bok som kan passa.

Samtliga har fått 4/5 eller 5/5 i betyg av mig. Bara en bok fick 3/5, men den har jag med ändå eftersom väl ingen vill missa senaste delen om Olivia Rönning och Tom Stilton. Klicka gärna på titlarna om du vill läsa vad jag skrivit om var och en av böckerna.

Skönlitteratur
En ny tid ★★★★★
Vad som helst är möjligt ★★★★★
Blå (ej ännu läst)
Mellan himmel och Lou ★★★★
Manhattan Beach (ej ännu läst)
Makten ★★★★

Kriminalromaner
Kallbrand ★★★
Eldslandet ★★★

Facklitteratur
Paris: en stads historia  ★★★
Sömngåtan (ej ännu läst)

Memoarer
Den sista flickan: berättelsen om min fångenskap och kamp mot Islamiska Staten ★★★★★

Ungdomsbok (12-15 år)
Jack ★★★

Min absoluta favorit bland de här pocketböckerna är En ny tid. Jag tror inte att jag skulle kunna tycka mer om en bok än jag gjorde om den.

Vill ni sätta en bok i händerna på en läsovillig tonåring kan jag rekommendera romanen Jack. En riktigt välskriven och bra bok som jag själv läste och sedan tipsade min läsovilliga trettonåring om. Hon medgav motvilligt att boken var bra :) En rolig sak med Jack är att väldigt många kommer in i min blogg just för att läsa min recension av den. Av alla mina inlägg ligger recensionen av Jack i den absoluta toppen. Jag har även fått mail från ungdomar som läst den.

 

Fler tips om sommarpocketböcker får du om du klickar in hos Johanna där hon och många andra länkar till sina favoriter.

10 reaktioner till “Mina tips på sommarens bästa pocketböcker

  1. Kallbrand, Manhattan Beach och Makten vet jag redan att jag vill läsa och några andra är jag nyfiken på som ex. Jessen och Murad. Murads bok har jag kikat på men tvekat lite för ämnet, men med en fullpoängare blir den klart mer intressant igen!

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.