Kanske är fingrarna litet, litet gröna ändå

Rädisorna har jag ju visat tidigare. De bortglömda rädisorna som vuxit sig stora som små äpplen.

Men visst är de fina, på den här gamla stolen som Bella och Jackie hade i sin lekstuga och med all oregano som växer i bakgrunden. Visserligen odlar man väl oftast inte för att det skall vara fint att fota, utan för att man skall kunna äta det, och ingen i den här familjen verkar gilla rädisor.

Morötterna är fortfarande små. Delvis för att jag sådde väldigt sent, delvis för att de inte fått någon gödning än. Tror det är dags nu.

Det var kul att så i pallkragarna, men sedan glömde jag bort vad jag hade sått. När de här bladen började komma upp funderade jag på om det var mangold eller rödbetor. En viss skillnad… Det är rödbetor. Jag är ganska säker på det…

Det här vet jag i alla fall vad det är, väldigt god och krispig sallad som jag äter på knäckebröd med litet majonnäs, det är en delikatess. Salladen verkar trivas med att jag glömmer bort att vattna och ge gödning.

Resten av familjen kastar sig inte över egenodlade grönsaker av någon anledning, men jag brukar smyga in sallad på tjejernas smörgåsar när jag skämmer bort dem med frukost på sängen ibland. Som i de här wrapsen med philadelphiaost, skinka, ost och vår egenodlade sallad.

Hoppas ni får en fin dag med lagom mycket sol och värme.

 

4 reaktioner till “Kanske är fingrarna litet, litet gröna ändå

 1. Fantastiskt fint och gott alltihop (utom morötterna, gillar inte morötter…) och visst har du gröna fingrar! Som det växer här hos dig, även om du inte har full koll på allt ;-)
  Själv lärde jag mig snabbt som attan att allt som växte fort och bra – det var ogräs… :-D

  Gilla

 2. Om inte annat så dög rädisorna som ”fotomodeller” på den häftiga bilden med stolen. Jag gillar rädisor. Inte i skivad form utan att knapra på dom.
  Tror också att det är rödbetor, stjälkarna är ju röda så. Men jag är urdålig på sådant. Undrar om din familj är lika lite förtjust i rödbetor som de är i rädisor.
  Klart du har gröna fingrar. Grejerna växer ju;-)

  Gilla

 3. Härligt! Mina egenodlade rädisor blev GIGANTISKA – och även väldigt goda, inte alls träiga trots att de var större än rödbetor. Ruccola har vi fått mycket av också, potatisen är finfin och rödlöken ljuvlig. Jorå, nog växer det även här. :P

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.