Ofrivilligt mycket läsning, eller hur man skall se på det

Grötfrukost varje morgon, men vanligtvis inte med den här inramningen ;)

Tjejerna har läslov, men det är nog bara jag som läser. Åtminstone böcker. De läser undertexterna på teveserier. Det sägs att barn gör som de vuxna gör. Det gäller möjligen små barn, men absolut inte nästan vuxna barn som våra tonåringar. De gör som kompisarna gör.

Jag hade inte räknat med att läsa så mycket som jag gjort den senaste tiden, men i fredags svalde jag troligtvis en benbit eller en glasbit och det skapade litet ofokus på min avhandling. I måndags åkte jag in till sjukhuset och på tisdagen röntgades halsen. Jag har inte fått svar än, men jag tror att benbiten lossnat och vandrat vidare nu. Inget ont som inte har något gott med sig, och efter den hetsläsning jag ägnat mig åt tror jag att jag fyllt på behovet av att läsa skönlitteratur igen.

Böckerna jag har läst har alla varit ganska realistiska och vardagsnära relationsromaner. Med andra ord, långt ifrån amerikansk feelgood med lyckliga slut. Nu känns det nästan lättsamt att arbeta med grundlagen igen, efter de tunga berättelserna. Och det skall jag fortsätta med nu.

Hoppas ni får en fin torsdag!

4 reaktioner till “Ofrivilligt mycket läsning, eller hur man skall se på det

 1. Som vanligt en fantastiskt fint arrangerad bild! Mästaren har slagit till igen!
  Otäckt med benet/glasbiten i halsen. Att du orkade sträckläsa en massa böcker ändå är beundransvärt faktiskt. Jag hade nog inte kunna koncentrera mig… tror jag.
  Så skönt att vad-det-nu-var verkar ha vandrat vidare. Det sägs ju att sådana ”saker” brukar hamna i blindtarmen, förutsatt att man har den kvar alltså;-)

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Ja, det var nog ruggigare att ha den där sittandes i halsen än jag insåg själv. På sjukhuset hade jag 173/94 i blodtryck. Normalt har jag 115/67. Men när jag frågade läkaren om trycket inte kunde bero på stress, svarade hon att det trodde hon absolut inte, eftersom jag gav ett så lugnt och stabilt intryck. Jag kände mig lugn också, men jag är nog ganska bra på att bita ihop och köra på utan att känna efter. Kroppen däremot, den känner efter desto mer. Någon gång snart skall jag lära mig att lyssna mer på den…
   I kväll skall jag titta in hos dig och se vad som hänt sedan sist. Ha det fint!

   Gilla

 2. Det sägs ju, att för mycket eller för lite skämmer allt. Lagom, är ett bra svenskt ord.
  Jag önskar dig ro och glädje med dina nya tag.
  Själv kom jag in i en ljudboksperiod och har sträckläst några och nu gick luften ur :D

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket :) Ja, det talesättet stämmer väldigt bra, lagom är oftast bäst. Balans i livet är nog det svåraste att lyckas med, åtminstone för mig. Ha en fin alla helgons dag!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.