Så här blev födelsedagskortet till Bella som fyllde 15 år i helgen

Min första tanke var att göra ett kort i höstiga färger, men så hade jag ett papper med jeansmotiv i min samling, och det passade ju mycket bättre till en tonårstjej!

Som vanligt gick det snabbt att göra kortet, och i efterhand ser jag saker som jag hade velat göra annorlunda. Men jag övar på att nöja mig och tycka att det duger. Det var i alla fall väldigt roligt att använda scrapsakerna igen, och jag kommer nog inte att kunna låta bli att göra julklappsetiketter i år igen. Julkort däremot, har jag inte haft energi att göra på flera år. Vi får se hur det blir i år.

Bara att skära ut en bas till kortet i vitt, litet kraftigare papper, och sedan vika det på mitten. Jag gillar när det inte blir för platta kort, och försöker oftast få till flera lager av olika papper som matchar varandra. Cirklarna stansade jag ut, liksom texten med Grattis. Pillrigt, men det gick ganska bra.

Till sist dekorationerna som en liten samling till vänster om cirklarna. Tillsammans med de lodräta remsorna och cirklarna skapar dekorationerna formen av en triangel, det vill säga att man knyter ihop kortet genom en osynlig linje från toppen av kortet vidare till vänster och sedan till botten. Det skapar symmetri och gör förhoppningsvis layouten harmonisk att se på. Det är i alla fall tanken.

Hoppas ni har en fin kväll!

12 reaktioner till “Så här blev födelsedagskortet till Bella som fyllde 15 år i helgen

 1. Kul att höra av dej det var ett tag sedan.
  Vilket fint födelsedagskort, ett sådant hade jag blivit jätteglad om jag fått.
  STORT GRATTIS i efterskott.
  Tyvärr har han elakartad blodkärlscancer så det finns inte mycket att göra.
  Inte mår man bra inte av att gå och vänta på att det ska ta slut.
  Ha det bra här har vi fint höstväder :-)

  Gillad av 1 person

 2. Snyggt födelsedagskort! Så duktig du är!
  Å grattis till Bella!
  JA, blodtrycket är inte att leka med, dagens blodtryck i vila var i alla fall helt normalt, men jag vill verkligen göra en 24-timmars mätning för att se hur blodtrycket ser ut under dagen!
  Suck, ja man blir ju inte yngre!
  Kram

  Gilla

 3. Vilket fantastiskt kort! Förstår att det var roligt att göra och det blev verkligen perfekt för en 15-årig tjej. Grattis till henne!

  Herrejisses! Sonen fyller ju 15 om knappt två månader … Oh shit! (Ursäkta men jag tappade sansen lite!) Vart tog de åren vägen?

  Gillad av 1 person

  1. Tack, vad glad jag blir att du gillar kortet! Det var väldigt roligt att göra och jag kommer nog att börja med julklappsetiketterna snart, bara för att få pyssla litet till :) Jag håller med dig, vart tog de 15 åren vägen??!

   Gilla

 4. Sort GRATTIS till Bella! 15 år är ju lika med att ”fylla moped”, så…
  Kortet är helt fantastiskt. Å du – ordet ”bara” finns inte i min vokabulär;-) Om jag tittar på ditt kort som du knåpat ihop med så mycket kärlek och skicklighet, så är det bara så himla fel att det är bara att skära ut en bas…;-)

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.