Förslag på bokfrågor, och så headern

I veckans helgfråga undrar Mia om vi är nöjda med våra headers, och om vi har förslag på kommande helgfrågor.


Tidigare bytte jag aldrig header, headern var en ljusgul bakgrund med mitt bloggnamn. Nu har jag en header med flera foton, som länkar till tidigare inlägg. Jag ville ha en blogg där man kan klicka runt och läsa om allt möjligt, inte bara det sist skrivna inlägget. Då hittade jag det tema som jag har till bloggen nu, där headern byter bilder enligt ett rullande schema. Jag gillar att äntligen kunna byta header utan problem.
Några idéer till helgfrågan har jag. Till exempel skulle det vara kul att läsa vad andra svarar på de här frågorna:

1. Du är hemma hos någon du tycker om och respekterar. Vilken bok skulle du vilja se på nattduksbordet? Hur skulle du reagera om personen inte hade några synliga böcker alls i sin bostad?

2. Om du skulle skriva en roman, i vilken genre skulle det vara? Skulle du skriva i eget namn eller under pseudonym?

3. Bryr du dig om vilket förlag som givit ut en viss bok? Har du ett favoritförlag som du alltid kan lita på ger ut böcker som passar din smak?

4. Visa ett favoritomslag där omslaget verkligen motsvarade innehållet. Visa ett omslag som får dig att inte vilja läsa boken. Bonusfråga: visa ett hemskt omslag där du ändå valde att läsa boken, och den var fantastisk!

5. Nämn en bok som du var tvungen att läsa i skolan,  som du läst om i vuxen ålder och tyckt mycket mer om nu.

6. Nämn en bok som gjort stort intryck på dig.

7. Vilken bok skulle du rekommendera en lycklig person att läsa? Vilken bok skulle du rekommendera till någon som verkar sorgsen?

8. Nämn en bok som inspirerat dig att resa till en viss plats, eller fått dig att längta dit.

Önskar er alla en trevlig helg!

19 reaktioner till “Förslag på bokfrågor, och så headern

 1. Du tar ju så fantastiska bilder (o du vet antagligen att jag älskar shelties)! Så visst är det fint att få se dessa i header också. :) Min äldsta hund lämnade oss för drygt en månad sedan – blev hastigt dålig en morgon och fick somna in hos veterinären samma förmiddag – så det gör lite ont så fort jag ser bilder på just sobelfärgade shelties ännu, men både yngsta hunden, katten (och jag) börjar komma in i den nya situationen nu. Nästan 15 år med en hund (som betytt massor!) tar tid att komma över, lätt att bli tårögd om man tänker för mycket.

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Ja, jag vet att vi delar Sheltieintresset. Men så otroligt sorgligt att du förlorat en av dina… Jag vet hur ont det gör efter alla år man haft tillsammans och blivit så nära varandra. Man kan alla varandras vanor utan- och innantill. Beklagar verkligen sorgen ♥

   Gilla

 2. Hoppas att Mia blir riktigt glad nu. Följer egentligen bara dig och dina bokrecensioner, men beundrar faktiskt Mia och alla andra bokbloggare som lägger upp teman. Här fick hon ju världens intressantaste förslag. Hoppas Mia ”nappar” på dina förslag.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.