Veckans bästa 6 – 12 april

I en tid då precis allt präglas och påverkas av coronaviruset, har jag bestämt mig för att varje söndagskväll skriva ett inlägg med det jag upplevt som veckans bästa. Det kan vara små eller stora saker. Det blir ett sätt att under veckan lägga märke till allt som faktiskt är positivt också. Vad sägs om det?

Här är veckans sammanfattning av det bästa som hänt!

Vi anpassar oss efter den situation som gäller nu, så allt lutade mot att det inte skulle bli något firande av Jackie som fyllt 14, och inget traditionsenligt påskfirande med släkten heller.

Men jag kan bara inte acceptera att skippa allt som ger livet mening, som traditioner, så jag har funderat på hur man skulle kunna träffas utan att sprida en eventuell coronasmitta, om nu någon har smittan utan att ha symptom. Jag kollade upp när det skulle bli rimligt varmt väder för att vara utomhus och funderade ut vad vi skulle kunna bjuda på. Lördagen såg lovande ut i väderappen, så jag kollade med släktingarna som bor i samma by och med några vänner till Jackie från samma skola om de ville komma och fira Jackie och påskafton med oss. Alla var friska, och på det här sättet riskerade vi inte att sprida någon smitta mellan olika orter eftersom vi alla bor här. Vi blev ändå sexton personer, så jag var uppe redan klockan sex för att hinna förbereda allt.

Riset hade jag hämtat på skogspromenaden med Erica och Mattias och deras barn förra helgen, om ni minns den bilden. Bara att dekorera och ställa ut. En gardinlängd som vi inte använder längre fick bli bordsduk. Det brukar alltid spillas, särskilt när det blåser aprilvindar och muggar välter av misstag, så bättre att använda ett tyg som man inte är så rädd om. Ett par paket som jag slagit in tidigare som dekoration på bordet, och stenen med Zingo som Bella målat fick hålla servetterna på plats. En burk med hjärtformade marshmallows som jag hade tänkt dekorera bakelserna med, med de fick bli tilltugg istället.

Mamma och pappa bor visserligen i samma område som vi, men är 70 + och tillhör riskgrupper, så de måste tyvärr stanna hemma. Pappa brukar alltid göra en karta med kluriga frågor till påskäggsjakten, men det löste vi genom att han och mamma kom hit på morgonen och förberedde, och på eftermiddagen när det var dags var de med på FaceTime. Inte som tidigare år, men så nära vi kunde komma utan onödiga risker.

Jag hade stekt hamburgare och halloumi på morgonen så att det bara var att värma på grillen utomhus sedan. För att göra det enkelt, och smittfritt, hade jag beställt hamburgerfickor att ha hamburgaren i, och engångstallrikar till påskbakelserna. Innan gästerna lade på tillbehören på sina hamburgare spritade de sina händer med en stor handspritsflaska som jag köpte för många år sedan och inte haft användning för.

Påskbakelser av två sorter. Brownies med grädde och Anthon Bergs chokladägg, och skuren hallonrulltårta med en persikohalva och spritsad grädde. Två själar, samma tanke – Erica hade gjort precis likadana bakelser som dem i bakgrunden, bara valt nektariner istället för persikor, och bjudit på tidigare på dagen!

Kvällen innan provade jag ett nytt kakrecept, och de var så goda att jag bakade två satser till på morgonen. Choklad med kolafyllning, och så pricken över i – litet havssalt på toppen. Så goda.

Arbetsplatsen, som återkommer som något positivt vecka efter vecka. Jag älskar det här rummet och jag tycker, oftast, att det är väldigt roligt att utreda och skriva.

Den här veckan hittade jag ett nytt filter på mobiltelefonen, och det var också kul på sitt sätt, åtminstone för stunden. Och kanske framförallt för att jag som inte är intresserad av att utforska och använda alla funktioner på min mobiltelefon, faktiskt tog mig igenom en del steg för att lära mig den här tekniken. Hur man gör har jag skrivit om här.

Leiftra återkommer såklart också varje vecka som en av Veckans bästa! Den här veckan red jag dessutom lektion på en annan Islandshäst, och det var så peppande. Det blir så mycket roligare med utmaningar och när man känner att man lär sig något nytt!

Jag har börjat beta av de fyra böcker som den helt nyutkomna Monster i terapi handlar om. Den här veckan läste jag ut Carmilla, den första vampyrroman som skrivits. Tjugofem år innan den mer kända Dracula skrevs, i mitten av 1800-talet. Överraskande bra, jag gav den 4/5.

Jag måste ju visa den här bilden också. Lilla Rimbo, vårt närmsta samhälle där jag hämtar ut onlinebeställda livsmedel till oss och mina föräldrar hos den fantastiska Icabutiken som ni ser en del av till vänster i bild. Så praktiskt och effektivt att kunna sitta hemma och beställa i lugn och ro och kunna hämta ut perfekt packade varor på utlämningsstället på bara några minuter. Den här kvällen skulle jag hämta Jackie i Rimbo, annars hade jag missat den här fantastiska vyn med den dramatiska himlen. Jag såg ett annat läckert motiv som jag inte hade tid att fota, men lägger det på minnet för framtiden. Ett rör som det kom rök ur med den röda himlen och skogen som bakgrund.

Berätta gärna i kommentarerna vad som varit veckans bästa för dig, eller skriv om det i din blogg och länka här till den, så kan vi ladda med ännu mer positiv energi inför kommande vecka!

10 reaktioner till “Veckans bästa 6 – 12 april

 1. Minns att vi gjorde de där persikohalvorna på hemkunskapen i skolan! Vilken fantastisk påskfestkalas ni fick till.

  Har du läst Dorian Grays porträtt? Vad gillade du den, i så fall? Ser att den står med där i bokhögen. Ligger i min stora klassikerlista som jag håller på att beta av emellanåt.

  Jag sammanställer också min vecka i form av en skål med Lördagsgodis

  Gillad av 1 person

  1. Jag har inte kommit till den än, jag har hittills läst Carmilla och Dr Jekyll & Mr Hyde. Dorian Grey är nog näst på tur. Jag återkommer med vad jag tyckte om den! Hittills måste jag säga att jag är överraskad över hur väl de här gamla skräckklassikerna håller, de skrevs på 1800-talet och så här långt senare tycker jag att de är väldigt välskrivna och fängslande, de förtjänar verkligen att kallas klassiker. Tittar in hos dig litet senare, nu får vi fler fikagäster! Ha en fortsatt fin dag, om än blåsig!

   Gilla

  1. Tack Anki, vad snällt! Jag tycker att det är roligt och kan inte låta bli att pyssla, dekorera och baka, även om det kanske bara är jag som uppskattar det i min familj och släkt. Förutom Erica då, min brorsdotter med de två små killarna, hon är som jag och har alltid nya idéer och projekt på gång. Ganska kul att hon hade gjort precis likadana påskbakelser som jag, bara med den skillnaden att hon använt nektariner istället för persikohalvor.
   Just nu känner jag mest för att isolera mig i någon enslig stuga och inte ha med folk att göra förrän världen är litet trevligare, men om jag känner mig själv rätt kommer jag att bita ihop och köra på precis som vanligt och det positiva kommer att ta överhand. Önskar dig också en fin annandag!

   Gillad av 1 person

 2. Kan bara sitta här med öppen mun, beundra dina bakverk (läs: konstverk) och än en gång fundera över om du inte är i det närmaste perfekt. Istället för att senarelägga födelsedagskalaset så hittar du en perfekt lösning här och nu, inklusive handsprit.
  Bilden du tog av himlen i Rimbo är fantastisk. Det är alla dina andra bilder också förresten – fantastiska alltså.

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Ganska härligt med beröm och uppmuntran för det man gör. I dag behövde jag det litet extra mycket. År efter år envisas jag med att försöka ordna minnesvärda och goda födelsedagar och jular där vi bjuder alla i släkten, antingen tillsammans eller vid flera tillfällen. Av sexton personer i går var det en enda som kommenterade det jag ordnat. Alla andra är glada och trevliga, äter och umgås, men jag tror inte de lägger märke till eller uppskattar det jag gjort för att göra det litet extra fint. Efter sådana här tillfällen känns det ibland som jag lika gärna skulle kunna skippa att duka och dekorera och bara hämta hamburgare på McDonalds och köpa en prinsesstårta på Ica. Men det skulle inte vara jag, så jag kör väl vidare ändå för min egen skull ;)

   Visst var bilden över Rimbo dramatisk! Jag svängde ut från Ica och fick snabbt upp mobiltelefonen och fotade genom vindrutan på bilen. Jag tyckte att det var litet extra kul att det var i en stad, normalt sett vid den tid då solen går ned brukar jag vara hemma, och då blir det natur som bakgrund.

   Gilla

 3. Så fint att Jackies kalas kunde ordnas. Och att vara utomhus är ju inga problem så länge man även där håller avstånd. Fantastiskt så mycket gott du fått till att bjuda på, Fint att dina föräldrar kunde ordna skattjakten i förväg och sedan var med via Facetime. Fint att ha fokus på det bästa som hänt och hos dig var det ju en hel del- Inte minst ridlektionen och att du själv kunnat rida hemma.
  Fint med ICA i Rimbo som packar varorna..Här kan vi få varorna hemkörda men än så länge handlar vi själva i butiken. Inga problem alls eftersom det finns flera butiker blir det inte trångt.
  Bäst här i veckan? Många sköna promenader och i fredags träff i Uppsala med ”de mina”.Både med döttrar och barnbarn. Vi träffades utomhus och det blev en lyckad dag med lek och fotboll. Dock inga närkamper.
  Önskar dig och de dina en fin annandag påsk.

  Gillad av 1 person

  1. Vi skalade ned till bara de släktingar som bor inom 500 meter från varandra, och hälften kom från samma familj kan man säga. Jag vill inte att det här året, och kanske nästa, bara skall försvinna utan de vanliga milstolparna som födelsedagar. Då kommer man i efterhand bara komma ihåg det jobbiga med pandemin. Vad fint att träffa familjen och spela fotboll! Det är kanske så det kommer att bli nu, att man gör sådant man gjorde innan dataspelen. Jag föreslog badminton här, men än så länge har ingen nappat, vi får väl se när det blir litet varmare ute. Ha en fortsatt fin påsk!

   Gilla

  1. Tack! Det är roligt att testa nya recept och idéer. De här påskbakelserna med persikohalvor såg jag någon annan som gjort, och de är ju ganska perfekta att bjuda på eftersom man kan göra det väldigt enkelt genom att köpa färdig rulltårta.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.