Lat långfredag

Långfredag. Förr var det en sorgens dag i kristna länder som Sverige. Det ansågs respektlöst att arbeta eller ägna sig åt nöjen den här dagen, då Jesus led på korset för vår skull. De enda hos oss som visar sådan respekt är de här tre. De gör absolut ingenting i dag som ni ser.

Själv gör jag vad jag kan för att hålla humöret uppe i dessa tider. Nu skall jag ta en ridtur i skogen och senare skall jag inviga min nya bakform från Leila och baka brownies. Och så skall jag prova att göra ugnstorkade blommor av tunt skuren ananas. Vi får se hur det går, om det inte blir helt misslyckat kan jag visa i morgon om ni vill se?

Hoppas ni får en fin fredag

3 reaktioner till “Lat långfredag

 1. Nog är det intressant att alla tjoar Glad Påsk redan på skärtorsdagen? De troende är ju inte glada förrän på påskdagen. Själv tycker jag att det bara är bra att vi återtar våra högtider från kristendomens försök till övertagande. Varken jul eller påsk var kristna från början (även om ordet påsk inte användes förrän senare). Nåja, det är inte dumt med långhelg oavsett orsak!
  Hoppas det blev en bra påskafton för dig, vädret var ju riktigt trevligt långt in på dagen! Hoppas också att lilla sjuklingen mår bättre nu.
  Kram!

  Gilla

 2. Jag gör som du. Försöker tänka positivt och göra det som jag tycker är roligt med de begränsningar vi omges av. Och att gå ut och promenera gör vi gärna. Men visst är det en mycket annorlunda påsk vi får förhålla oss till.
  En ridtur låter fint och sedan det kreativa med att baka brownies och få till blommor av ananas.
  Ser fram emot att få se resultatet.
  Trevlig kväll.

  Gilla

 3. Ja, ungefär sådär såg det ut hos oss idag. Ja, alltså inte att vi försökte oss på brownies eller ugnstorkade blommor av ananas precis. Tycker att lathet är totalt underreklamerad;-)
  Ska bli skoj att se dina ananaskonstverk. Vilken idé!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.