Veckans bästa 25 – 31 maj

I en tid då precis allt präglas och påverkas av coronaviruset, har jag bestämt mig för att varje söndagskväll skriva ett inlägg med det jag upplevt som veckans bästa. Det blir ett sätt att under veckan lägga märke till allt som faktiskt är positivt också. Vad sägs om det?

Här är veckans sammanfattning av det bästa som hänt!

Hjortskav med rårörda lingon och hemlagat potatismos. En av veckans luncher på Johannesbergs golfrestaurang. Att kunna sätta sig till bords och äta god mat utan att själv behöva laga maten är så uppskattat. Absolut en av veckans höjdpunkter.

Lille Uno fyllde ett år och vi var bjudna på kalas. Man kan väl milt uttryckt säga att allt trasslade innan vi kom iväg, men med lock och pock och fantasi löste det sig. Till exempel hade jag beställt presenterna online, och det stod på hemsidan att de skulle skickas inom en dag. Jo tjena. Efter åtta dagar låg paketet fortfarande på terminalen i Uppsala.

Vad gör man? Man kan inte komma tomhänt till ett kalas. Jag gick igenom Jackies och Bellas gosedjur och valde ut en söt och gosig enhörning som bara fungerat som prydnad, så fortfarande i nyskick. Uno verkade tycka om den som tur var. Men i morgon hoppas jag att paketet kommit fram, så att han kan få sin legoplatta, legotåg och såpbubblor.


Jag började fundera på när jag gjorde en hälsokontroll senast, och kom fram till att jag aldrig gjort någon, jag har bara lämnat blodprover när jag varit inlagd för operation eller när man misstänkt bakterier, virus eller något annat. Efter litet googlande insåg jag att man kan beställa en hälsokontroll online och gå till drop-in och få blodprover tagna på ett anvisat provtagningsställe. Jag beställde i torsdags kväll, åkte till Norrtälje sjukhus på fredagen och fick provsvar på fredag eftermiddag. Allt gick blixtsnabbt. Och det var inga andra i väntrummet på sjukhuset som ni ser. Hur smidigt som helst. Nu vet jag vilka som är mina normalvärden, bra som referensvärden i framtiden.

I dag firade vi mors dag i Västerås hos det här snygga och glada paret.

Vi blev så bortskämda med väldigt mört och smakrikt kött, kantarellsås (!), dillkokt potatis och tsatsiki. Till efterrätt svenska jordgubbar med gräddig och god vaniljglass.

Bild lånad från Sultans konditori

Och så tårta dessutom! En sådan här Gustav Adolfstårta, med sockerkaksbottnar, banan, maräng, choklad och vaniljkräm. Jag åt två bitar.

Då blir man så här glad.

Ewa hade med sig kålplantor och spenat i veckan. Kul att se om jag lyckas få det att växa i pallkragar och krukor i sommar!

Och titta vilken överraskning! Jag fick två drivhus i morsdagspresent!

Berätta gärna i kommentarerna vad som varit veckans bästa för dig, eller skriv om det i din blogg och länka här till den, så kan vi ladda med ännu mer positiv energi inför kommande vecka!

 

5 reaktioner till “Veckans bästa 25 – 31 maj

 1. Vilken härlig vecka och mycket har ju varit bäst hos dig. Viktigt att ta sikte på det positiva.
  För mig har det vait extra positivt att jag i söndags träffade döttrar och barnbarn i Uppsla för god lunch och andra trevligheter. Fina promenader här på Söder, en del lyssning och läsning av böcker. Har en fysisk bok på gång och en jag lyssnar på. Just nu lyssnar jag på ”Det första chiffret” av Denise Rudberg och tycker den känns väldigt bra med fina kvinnoskildringar. Och jag läser ”Ett amerikanskt äktenskap” av Tayari Jones. Känns väldigt bra.
  Önskar dig en fin start på juni.

  Gilla

 2. Å! Veckans bästa för mig var att klippa gräset och njuta av sol och värme och ljus i lördags i min svärmors koloniträdgård med stuga, Slottet och Slottsträdgården kallade. Oslagbart att vi har tillgång till detta nu i coronatider! Annat bra i veckan var persiennerna på balkongen så att vi kan vara där ute utan att drabbas av växthusdöden.

  Gilla

 3. Vilken toppen vecka du har haft:-) Ja, bortsett från födelsedagspresenten då förstås. Skrattade gott åt den rosa(!) enhörningen som stand-in:-)))

  Hjortskav år vi också i veckan. Å visst är det härligt att inte behöva laga mat och äta ute. En ”lyx” som man borde sig unna sju dagar i veckan om du frågar mig;-)

  Nu när du har fått två drivhus har du ju ingen ursäkt längre att misslyckas med jordgubbarna eller tomaterna alltså;-)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.