Lyckan finns i ett ögonblick, och jag är blurbad på omslaget

För tre år sedan fick jag Som om du inte fanns som ett recensionsexemplar från Norstedts förlag, och den överraskade mig med att vara så mycket mer insiktsfull och med ett mycket större djup än jag hade trott utifrån omslaget och bokens baksidestext.

Sedan dess har jag hoppas på en ny bok av författaren, och nu är den här. Omslaget utstrålar ungdom och bitterljuv kärlek, och berättelsen kanske handlar om det, men i så fall gör det ingenting när historien berättas av just den här författaren. Jag kommer säkert att tycka om den ändå, även om den genren inte är riktigt min längre.

Väldigt överraskad såg jag att jag var blurbad på insidan av omslaget på den nya romanen. Roligt att få bidra till att sprida positiva ord om Som om du inte fanns, det var som sagt en väldigt fin berättelse. Och roligt att de recensioner jag skriver kommer till nytta och glädje.

Författaren såg mitt Instagraminlägg om hennes bok, och tipsade om ett konto med bilder från Rom, där den här nya boken bland annat utspelar sig. Titta gärna in där:

kateeberlen
I hope you enjoy! If you want to see Alf’s photos, go to @rometourguidealf

Hoppas ni haft en fin start på veckan!

4 reaktioner till “Lyckan finns i ett ögonblick, och jag är blurbad på omslaget

  1. Det är faktiskt riktigt kul att fler böcker återger recensioner av bokbloggare. Där ser man ”makten” en blogg kan ha. Ärligt talat så tycker jag att det är riktigt bra, för om jag läser texter som en skribent hos de stora tidningarna ha skrivit, så tänker jag alltid på mutor, typ bjudningar till lunch, middag med mera.

    Gillad av 1 person

    1. Numera måste förlagen förlita sig på bokbloggare, eftersom tidningar och tv har dragit ned på litteraturinslagen. Jag kan tänka mig att många recensenter får en nära nog personlig relation till författarna de recenserar. Det märks till exempel på Instagram att författare är väldigt personliga i sina kommentarer till bokbloggare som skrivit om deras böcker. Ofta hjärtan och varma tack när det är fina recensioner, men bara tryck på gillaknappen när recensionerna inte varit lika positiva. Det kan nog hos vissa recensenter/bokbloggare leda till att hellre ge ett litet bättre omdöme, särskilt om det är svenska författare. Jag tror att det är bäst att hålla distans till dem vars böcker man skall tycka till om. Jag tycker själv att det är väldigt, väldigt jobbigt att skriva om böcker som inte varit särskilt bra. Särskilt om det är svenska författare som sannolikt kommer att läsa vad jag skrivit, eftersom jag tror att alla författare måste hålla sig engagerade på Instagram, som väl är bästa reklamkanalen, och jag alltid länkar till både förlag och författare. Men skulle jag bli bjuden på lunch av en favoritförfattare undrar jag om jag skulle kunna tacka nej… ;)

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.