Fyra måsten i höstens bokutgivning 2020

Mia undrar om vi kan ge några boktips från höstens utgivning. Ungefär som med resor tycker jag att en stor del av nöjet är att gå igenom allt som är på gång, så det har jag i vanlig ordning gjort.

* Yaa Gyasis debutroman var en helt makalös släktkrönika om nio människors öden, från 1700-talet och fram till våra dagar. I en nästan hälften så tjock bok som Rötter av Alex Haley lyckades Yaa Gyasi förmedla samma känsla som den boken. Nu hoppas jag att uppföljaren, Inte av denna världen, är lika bra.

* Om förväntningar och hemligheter i en familj handlar romanen Systrar.

* Domslut handlar om hur långt kärlek kan driva en människa. En kvinna möter en man på en bar. Dagen efter möts de i rätten, hon som domare och han som åtalad för olaga förföljelse av en kvinna han inte kan leva utan. Det här är författarens debutroman, så jag har ingen aning om hur väl hon skriver. Men hon arbetar som jurist, så ämnet borde hon ha koll på.

* Änkorna är den tredje, fristående delen i Pascal Engmans serie om polisinspektör Vanessa Frank. Pascal Engmans spänningsromaner har tidigare varit välskrivna och genomarbetade med aktuella teman, och han har hållit sina läsare i spänning från första till sista sidan. Till skillnad från många andra författare som skriver spänningsromaner, skriver han så att man blir man berörd och bryr sig om hur det skall gå för personerna i böckerna. Hans senaste  bok var dock mindre snårig, mindre spännande och tempot litet lägre än i hans tidigare böcker. Det blir intressant att läsa hur han har lyckats snickra ihop Änkorna.

Om ni vill se samtliga mina favoriter i årets bokutgivning visar jag dem i en sammanställning i det här inlägget.

Mias bonusfråga: Skall vi följa årets bokmässa digitalt? Nej, det tror jag inte att jag kommer att göra, men jag har beställt programmet och det kanske visar sig vara så lockande att jag ändrar mig.

20 reaktioner till “Fyra måsten i höstens bokutgivning 2020

 1. Här var det flera intressanta tips. Tack! Jag har ännu inte läst något av Pascal Engman men det verkar vara dags. Och jag blir även nyfiken på både Systrarna och Inte av denna världen. Men jag måste erkänna att jag blir vindögd av framsidan av Yaa Gyasis bok. Jag måste numera ha progressiva glasögon men läser helst utan glasögon alls (det fungerar fortfarande). Men den här framsidan får hjärtat att hugga till av rädsla över att något har hänt med min syn.

  Gillad av 1 person

  1. Jag tänkte precis samma sak! Den framsidan var inte så lyckad, jag trodde att det var en oskarp bild och lade ned tid på att hitta en bild som var tydligare. Men det oskarpa kanske skall betyda något som sedan visar sig i handlingen. Hennes första bok var i alla fall helt fantastisk.

   Gilla

  1. Domslut tror jag kan bli riktigt spännande och intressant! En debuterande författare, så ganska öppet hur bra hon lyckas hålla ihop historien, men jag har ganska höga förväntningar :)

   Gilla

  1. Det skall bli spännande att se hur han får till det den här gången. Hans bästa roman är fortfarande hans allra första tycker jag, Patrioterna. Den här började han på, men hoppade över till Råttkungen när det ämnet blev så samhällsaktuellt. Om IS den här gången tror jag.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.