Olivia Rönning och Tom Stilton är tillbaka i en ny kriminalroman

Jag upptäckte den här serien när den gick som teveserie (Springfloden), och kunde inte vänta på ett avsnitt per vecka. Alltså köpte jag alla delar som kommit ut i bokserien, plöjde dem i rask följd under en vecka, lagom till nästa avsnitt i teveserien. Sedan har jag fortsatt att läsa de nya delarna vartefter de kommit ut. Så fängslande karaktärer som utvecklas i varje bok.

Nu har jag fått hem den sjätte delen i serien: Fruset guld, och på förlagets hemsida kan man läsa litet om handlingen i romanen. Den tar vid i Arjeplogsfjällen där ett mumifierat lik hittas när snön smält efter en lång och varm sommar. Det visar sig att mannen sköts ihjäl för cirka tjugo år sedan. Olivia Rönning åker motvilligt upp för att utreda fallet. På väg till fyndplatsen överraskas helikoptern av ett oväder och kraschar. När Olivia vaknar upp är piloten svårt skadad och nödradion förstörd, hon kan inte kontakta omvärlden. Hon lämnar vraket och lyckas ta sig till en stängd fiskecamp. Men hon är inte ensam på fjället. Andra personer vill också ta reda på, eller dölja, sanningen om den döde mannen.

Fruset guld är en term som de tyska nazisterna använde för guld som de konfiskerade under andra världskriget. En del av den här historien handlar om norska motståndsmän som kapar ett tåg på väg upp till Bergen med tyskt konfiskerat guld.

Vilka fler skall läsa?

 

4 reaktioner till “Olivia Rönning och Tom Stilton är tillbaka i en ny kriminalroman

  1. Min sambo köper och läser först den här serien, sen lånar jag. Jag köper andra serier som sambon lånar och läser. En bra uppdelning. Så ja. Den här boken ska vi båda läsa. :P

    Gilla

    1. Ja, den här sammanvävningen mellan nutid och vad som hände långt tillbaka är nytt i Börjlinds bokserie. Tidigare har det handlat om samhällsaktuella frågor, som olaglig organhandel och pedofili. Den senaste boken i serien höll inte riktigt måttet tyckte jag, och kanske tyckte även författarna det, och bestämde sig för att ta ett nytt grepp om serien.

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.