Min antiinflammatoriska frukost

Havregrynsgröt med kanel, blåbär, jordgubbar, linfrön, chiafrön, valnötter och tranbär. Ägg från mina föräldrars höns, kiwi och kaffe.

Jag äter under en period enligt vad förespråkare för så kallad antiinflammatorisk kost rekommenderar. Och i det här fallet som jag brukar; en helt vanlig frukost för mig. Jag har lovat utvärdera ett gäng böcker om antiinflammatorisk kost och biohacking, utvärderingarna kommer inom kort. Men först några timmars spännande arbete med min egen bok.

Ha en fin måndag!

12 reaktioner till “Min antiinflammatoriska frukost

 1. Beställde boken ”12 veckorsprogrammet” men tycker den är tungläst! Trodde att det var recept till ett 12 veckorsprogram // Inga-Lill

  Gillad av 1 person

 2. Vill gärna veta mer om antiinflammatorisk kost och vad det är och hur den kosten sägs påverka kroppen. Har en bästa vän som är professor i näringsfysiologi så jag har ställt frågan. Spännande att jämföra hennes svar med det du kommer fram till i böckerna du läser. Kanske blir det liknande svar. Intressant är det. Har även frågat om ”biohacking” som jag heller inte har en aning om.
  Har i alla tider ätit den kost jag mått bra av. Och med mycket inslag av asiatisk mat,. Men detta med mat roar och intresserar mig.
  Ha det fint!

  Gillad av 1 person

  1. Det vill jag veta mer om! Vad din vän som är professor sade. Jag skall försöka sammanfatta intrycken av böckerna under dagen. Jag är också väldigt intresserad av mat, det får vi prata mer om när vi ses :)
   Soliga hälsningar!

   Gilla

  1. Hahaha :))) Jag tror att jag känner dig ganska bra nu, efter att ha läst din blogg och dina kommentarer här hos mig under faktiskt väldigt många år. Hjälp, vad tiden går. Roligt har det varit, och är, och du piggar verkligen upp!

   Gilla

 3. Spännande! Vår son håller på och övertalar oss att äta glutenfritt och sockerfritt för jag har en kronisk inflammation i sköldkörteln och min man Crons. Min man Kent är duktigare än jag. Det känns som att jag måste låta bli allt det goda i livet. Jag älskar kaffebröd och mina bakade frukostbröd till frukost.
  Jag har lyckats göra nötkakor utan vetemjöl och socker och chokladbollar med dadlar och mandel och med lite vispgrädde och bär till är jag nöjd. Kvar är frukostarna för jag är så morgontrött då är kaffe och smörgås enklast.

  Gillad av 1 person

  1. Jag har utvärderat det här konceptet ganska strikt nu, och har bildat mig en uppfattning. Jag hinner nog skriva om det under dagen, om vi inte tar oss till en sjö eftersom det skall bli så varmt i dag. Jag skall berätta om en ganska tydlig signal som jag fick i går, som jag tycker var väldigt talande. En sak jag som kan vara ett bra tips om man vill äta antiinflammatoriskt, är att göra som Maria Borelius, äta enligt 80/20-principen. Istället för att vara strikt hela tiden, gör man litet som man känner 20% av tiden, till exempel när man är bortbjuden eller äter ute, och håller sig till planen 80% av tiden.

   Gilla

   1. Ja det är så jag har tänkt börja. Kanske lite mer, äta strikt må – fre och få smörgås till frukost lö och sön. Och någon bakelse på lördagen. Haha, bakelser är ju så gott. Men jag har gjort egna nyttiga bakelser, nötbottnar med lite honung bara och vispat grädde med bär på. De blev goda.

    Gillad av 1 person

   2. Det låter jättegott! Hur gjorde du nötbottnarna? Jag håller med dig om bakelser! Jag åt en annan favorit i torsdags; Crème brülée, jag skall visa i inlägget om min utvärdering av antiinflammatorisk kost.

    Gilla

   3. Min nötkakebotten i långpanna på bakplåtspapper.
    4 ägg vispas
    200 g hasselnötter finhackade
    2 dl russin eller dadlar finhackas
    1 dl majsmjöl
    1 tsk bakpulver
    1,5 dl grädde
    Blanda allt och häll i en långpanna med bakplåtspapper.
    Grädda i 175° ca 25 min mitt i ungnen.
    Skär i fyrkanter när den kallnat, går bra att frysa och tinar snabbt.
    Lycka till
    Annemor

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.