Golfbanelunch med utsikt över vidderna

De nya krögaren på Johannesbergs golfrestaurang får klart godkänt. Brödet är färskt och smakrikt (det är verkligen inte alltid som bröd faktiskt smakar något alls) och den lilla salladsskålen överraskar positivt varje gång.

Det är så trist att serveras sallad, gurka och tomat, gång på gång på gång på gång… Här får man olika varianter med olika smaker. I dag var det strimlad rödkål, strimlade morötter, skivade rädisor och solrosfrön med (tror jag) vinägrettdressing. Väldigt gott! Jag berättade vad jag tyckte för servitören, och han skulle hälsa personalen i köket. Hoppas vi är flera som uppskattar litet mer kreativ sallad än salladsblad, gurka och tomat, så att de vågar fortsätta i samma anda.

Patrik åt sin favorithusmansrätt; raggmunkar med stekt fläsk och lingon, och jag som äter antiinflammatoriskt valde det vegetariska alternativet; varm grönkålssallad med quinoa. Salladen var väldigt god och krämig, och var dressad med litet balsamvinäger. Jag måste prova att laga något liknande hemma.

Väldigt lyxigt för mig som på landet, att ha så nära till en bra lunchrestaurang när man är trött på sin egenlagade mat. Och nu fick jag ju inspiration till vad jag kan laga av all grönkål jag odlat.

Ps. Om ni undrar var mina bokinlägg är – de är på gång! Flera recensioner är på gång, och inlägg om nya böcker som landat här hos mig. Och vad jag hann läsa i sommar, och vad jag tänker läsa i höst.

5 reaktioner till “Golfbanelunch med utsikt över vidderna

 1. Visst ja, Patrik spelar ju golf. Det hade jag totalt glömt! Vilken tur för både dig och honom att ha golfbanan så nära inpå.
  Hade nog helt klart också valt Raggmunk! Så gott, och ingenting man gör själv i första hand, då man (läs jag) alltid river både potatis och fingrar;-)
  Verkligen kul att ni ha en restaurang med riktig husmanskost i närheten.

  Gillad av 1 person

  1. Japp, han bor i princip på golfbanan ;) Golfbanan var faktiskt en av de viktigaste anledningarna till att vi flyttade ut hit från Nacka. Vi valde mellan att ha nära till arbetet eller till våra intressen, och valde våra intressen. Patrik till golfbanan och jag till ridmöjligheter. Raggmunk är väldigt gott, så jag kanske väljer det nästa gång det kommer upp på menyn. Det är toppen med en så bra restaurang. Tyvärr stänger de när golfsäsongen är över, men tills dess kan man lyxa till det ibland med att äta lunch på deras altan.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.