Recension: Book Love, av Debbie Tung

Det här är en liten bok som borde passa perfekt som present till bokälskare. Ca 140 sidor med serier om oss som älskar doften av böcker, älskar bokhandlar och bibliotek och att köpa fler böcker än vi hinner läsa. Stor igenkänning.

Det här är sådant jag kan känna igen mig i. Visst känner man en samhörighet med personer som har samma boksmak! I boken finns även en serie om att kika på vad andra läser, både barn och vuxna, och få en uppfattning om vem personen som läser är, utifrån boksmak. Stor igenkänning på det!

Men jag är nog inte en äkta boknörd, det fanns en hel del i den här boken som jag inte känner igen mig i, men som jag vet att många andra bokläsare gör. Jag blir till exempel inte besviken om filmatiseringar av böcker inte motsvarar böckernas handling och stämning. För mig är det en sak att läsa boken och en helt annan att se filmen. Jag räknar inte med att berättelserna skall likna varandra, och blir inte heller besviken när de inte gör det.

Om man är en bokläsare bland icke-bokläsare, eller om man är en ung bokälskare, kan det nog vara ganska skönt att få bekräftelse på att man inte är ensam om sitt intresse. När ens föräldrar vill att man skall gå ut och spela fotboll med andra barn, och man själv helst bara vill få vara ensam och läsa en spännande bok. För vuxna bokläsare är det antagligen ingenting som överraskar i den här boken, mer ett milt konstaterande, att ja så är det, eller ja precis så är mina bokälskande vänner.

Mitt betyg: 3/5

Antal sidor: 137
Utgivningsdatum: 2019-02-07
Förlag: Andrews McMeel Publishing

En reaktion till “Recension: Book Love, av Debbie Tung

  1. Här gillar jag nog omslaget bäst.
    Sedan tänker vi olika här. Jag blir otroligt besviken om filmatiseringar av böcker inte motsvarar böckernas handling. Har i princip slutat titta på filmatiseringar, då jag bara letar ”fel” och vad man har missat att spela in och som jag tycker var viktigt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.