Distanserat (14/365)

Distanserat på två sätt, dels till andra bilar, dels på det sätt jag beskriver här nedanför

Den här vägen kör jag numera bara några gånger i veckan, eftersom Bella har distansundervisning på heltid åtminstone en vecka till och Jackie har distansundervisning tre dagar i veckan, så jag skjutsar inte varje dag som tidigare. Så märklig situation att vi är hemma alla fyra hela dagarna och arbetar och har undervisning/pluggar i olika rum i huset. Jag gillar det, men tjejerna saknar förstås kompisarna och tempot i skolan.

10 reaktioner till “Distanserat (14/365)

  1. Perfekt med varsitt kontor! Man lyckas nog oftast lösa den här situationen på olika sätt, och det finns fördelar och nackdelar med allt. Jag tycker att det är mycket lugnare nu, vi är inte lika trötta när dagen är slut och kvällarna är inte lika stressiga när tjejernas danslektioner ligger på is och middagarna kan lagas i lugn och ro.

   Gilla

 1. Två flugor i en smäll. Bra jobbat där.
  Det måste kännas konstigt att vara hemma alla fyra och jobbar/undervisas. Tur att ni har ett så stort hus, då nöter ni åtminstone inte på varandra. Tycker synd om familjer som är trångbodda. Det måste vara otroligt jobbigt.

  Gillad av 1 person

  1. Jag trodde att det skulle kännas väldigt konstigt, men det är otroligt hur snabbt man anpassar sig efter nya förhållanden. Det enda som är en nackdel, är att jag nu inte bara kan steka litet strimlad vitkål med köttfärs till lunch, utan måste se till att jag eller någon annan lagar både ordentlig lunch och middag varje dag till oss allihop. Jag tycker också väldigt synd om trångbodda familjer, vilket väl gäller ganska många barnfamiljer i Stockholms innerstad. Här ute på landet kan man bo större och ändå billigare, så när alla fyra sitter i videomöten stör vi ändå inte varandra.

   Gilla

 2. Dubbelcheck på det temat. Skönt för dig att slippa köra jämt, men jag förstår tjejerna. Min äldsta hade distansundervisning i december och var jättenöjd med det. De fick bra uppgifter och lärarlett hela tiden, så det var enkelt att följa med i schemat och lektionerna. Så har jag förstått att det inte är på alla ställen och sen är det ju det där med kompisarna…

  Gillad av 1 person

  1. Jag hade nog tyckt om att ha distansundervisning, så att man snabbt kunde bli klar med uppgifterna och göra andra saker sedan :) Men jag hade inte samma behov av att vara med kompisarna.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.