Nytt i bokhyllan – en ny spänningsroman av Cara Hunter

Förra året kom Ingen utväg, den tredje delen i serien om kriminalkommissarie Adam Fawley. Kriminalhistorien var genomtänkt in i minsta detalj. Vi gavs ledtråd efter ledtråd, och jag misstänkte än den ena, än den andra. Samtidigt som mycket talade i en viss riktning, fanns det hela tiden andra omständigheter som skapade tvivel. Jag var aldrig riktigt säker på någonting, och det gjorde att jag bara måste läsa vidare.

Parallellt med utredningsarbetet, förhörsprotokoll och nyhetsartiklar, som alla förde handlingen framåt, pågick de olika personernas privata liv. Dels i nutid, dels genom tillbakablickar. Det gjorde att berättelsen fick ett djup som berörde. Författaren porträtterade skickligt de olika karaktärerna med både sympatiska och otrevliga drag, vilket gjorde dem mänskliga, trovärdiga och intressanta att följa.

Det bästa med den här serien är hur den är skriven, i kombination med hur karaktärerna skildras. Det är omöjligt att inte bli berörd och dras in i historien. Handlingen i korthet i den nya boken, från förlagets hemsida:

En tonårsflicka hittas irrande omkring i utkanterna av Oxford, uppriven och omtumlad. Hon berättar att hon blivit indragen i en bil, att någon dragit en plastpåse över hennes huvud och sedan kört henne till en avskild plats där hon blivit utsatt för övergrepp. Ändå vägrar flickan att anmäla sin förövare.

Kriminalkommissarie Adam Fawley påbörjar en utredning men kommer ingenstans eftersom flickan inte vill samarbeta. Döljer hon något och i så fall vad? Och varför får Adam en känsla av att han har varit med om det här fallet tidigare?

När ytterligare en flicka försvinner har Adam inte längre något val. Om han inte börjar gräva i sitt förflutna, kanske den här flickan inte kommer tillbaka.

Någon mer som skall läsa Cara Hunters nya?

5 reaktioner till “Nytt i bokhyllan – en ny spänningsroman av Cara Hunter

  1. Visst ska jag läsa den! Och efter dina tankar så ska den nog få förtur på min läslista. Tack för dessa! Har läst de andra två böckerna med stort intresse.

    Gilla

  2. Handlingen i boken påminner om en tv-serie som inte gick för länge sedan, fast den utspelades på en ö utanför Skottland. Sedan googlade jag din bok och såg att det ska bli en tv-serie också. Undrar när den kommer till Sverige…
    Böckerna låter otroligt intressant. Har inte läst en enda bok av henne.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.