Lästa böcker i januari och månadens favorit

Min spontana känsla, nu när jag skall välja vilken bok jag tyckte var bäst i januari, är novellen Brokeback Mountain. Men ser jag tillbaka på vilka betyg gav gav de olika böckerna, är det Bojan-böckerna, The Oxford Handbook of European Legal History och Pascal Engmans Änkorna som fick högsta betyg. Jag tyckte väldigt mycket om Brokeback Mountain som novell, men filmen grep tag mycket hårdare och har etsat sig fast. Jag läste och bedömde också ett manus på drygt 400 sidor som kanske ges ut så småningom. En väldigt välskriven och spännande berättelse.

Vilken bok blev din favorit den här månaden?

Är det någon särskild bok som du ser extra mycket fram mot att läsa under februari? 

Jag lyssnar på andra delen i serien om Familjen Bridgerton när jag cyklar och kör bil. Lättsamt och okomplicerat. Vilka böcker det blir i juridik den här månaden kommer att visa sig efterhand. Förutom att jag läser ett skönlitterärt manus just nu, vill jag också hinna med åtminstone några av böckerna här ovanför.

2 reaktioner till “Lästa böcker i januari och månadens favorit

  1. Visst skrev du att Änkorna kommer ut som pocket i mars. Sedan är Spegelmannen nästa på listan. John Ajvide Lindqvists böcker har jag tröttnat på en aning faktiskt. Så får se om det blir en nytändning där med Vänligheten.

    Gilla

    1. 15 mars är den beräknad att komma som pocket. Spegelmannen är med på bokrean, men som inbunden, vad jag kunde se. Jag har inte läst en enda av John Ajvide Lindqvists böcker, så för mig blir det en ny upplevelse. Bortsett från att jag såg Låt den rätte komma in, och tyckte var väldigt mörk och obehaglig. Den här boken vill jag läsa dels därför att den fått så fina recensioner, dels därför att den utspelar sig i Norrtälje och är skriven av en Norrtäljebo. just nu läser jag Bikupan, men sedan blir det nog Vänligheten.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.