Dramatisk himmel – med och utan filter, och en liten anekdot

Både tjejerna och jag håller utkik efter dramatiska molnformationer och fina solnedgångar. I går var det Bella som tyckte att jag skulle titta ut eftersom det var så fint. Och det var det. Den här bilden är den jag fotade från vår trappa.

Och så här blev det med appen Snapseed och effekterna Utseende: pop och Verktyg: HDR scape och kurvor för att ljusa upp bilden litet. Visst blev bilden litet som ur en undergångsfilm?

Verkligheten är fin, men ibland kan det vara kul att förstärka den litet, och kanske få fler att upptäcka hur vacker och storslagen naturen är.

Som ett exempel på att vissa inte alls ser det som är omkring dem kan jag berätta om en gång jag och min dåvarande kille skulle springa några kilometer i skogen. Han sprang först, och hade bara siktet inställt på att springa en viss sträcka på en viss tid, fokuserad framåt. Jag sprang bakom honom och såg hur han var på väg att springa rakt in i två älgar som stod på stigen! Jag började ropa högt för att han skulle se dem, men han var så inne i sin uppgift att springa och hann inte ens se älgarna innan de var borta, trots att de stod framför honom och sedan sprang ut i skogen. Om man då förstärker verkligheten litet kanske även sådana som han börjar se sig omkring och upptäcker hur mycket fint det finns omkring oss. Hoppas.

2 reaktioner till “Dramatisk himmel – med och utan filter, och en liten anekdot

 1. Är i vanliga fall inte så värst förtjust i manipulerade bilder, men din redigerade himmel är enastående dramatisk. Lite domedagsvarning, helt rätt där.
  Skrattade gott din före detta pojkväns fokus. Han kan vara glad att han överlevde. Det är någonting som aldrig skulle kunna hända mig. Inte dig heller gissar jag.

  Gilla

 2. Fantastiska bilder!
  Jag tycker det är spännande med himlar och fenomen. Tyvärr bor jag inte så till att jag kan se så mycket av det läckra. Jag bor ju väldigt nära Vänern men jag har en camping emellan och lite skog och runt mig har jag hyreshus.
  Jag testar också med att redigera, men inte alltid.

  Trevlig torsdag!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.