Nytt i bokhyllan, och djur på rymmen

Sedan jag tog den här bilden har det ramlat in ännu fler böcker som bara måste läsas. Vilken bokvår! Och som vanligt numera ligger jag efter i min läsplanering. Med fjorton böcker just nu. Med egentligen handlar det om hundratals, jag tror inte att man någonsin kan ligga i fas med sin läsning. Tänk alla fantastiska böcker som givits ut, och alla som skrivs i detta nu! Härligt problem ändå.

I kväll skall jag börja läsa den fjärde delen i Doggerlandserien. Det här är en kriminalserie jag gillar. Dels för miljön, Doggerland är en fiktiv ögrupp som i karaktär påminner om Skottland och Irland; karg, grön och stormig, dels för de trovärdiga karaktärerna.

Min frukost i morse. Kaffe i min nya emaljmugg från Nationalmuseum, och avokado med havssalt och chili på surdegsbröd på ett fat från Anna Keramik. Himla mysig och god start på dagen. Känner ni igen motiven på muggen? Jag har alltid varit fascinerad av de tre målningar som designern, Sara al Adhami, har hämtat detaljer ifrån.

Ung man med papegojor och markattor, David Klöcker Ehrenstrahl, 1670
Blomsterstilleben med fruktskål och ostron, Jan Davidsz. d. Heem, 1665-1672
Jaktstilleben med taxen Pehr, Jean-Baptiste Oudry, 1740

Hoppas ni har en riktigt fin dag!

3 reaktioner till “Nytt i bokhyllan, och djur på rymmen

 1. Fjärde delen i Doggerlandserien fick jag av min sambos dotter i födelsedagspresent så den hoppas jag kunna läsa nu i maj. Men det finns en och annan recensionsbok som bör läsas först och så är det lite stökigt livet just nu. Men läsas snart ska den! Gillar verkligen den serien.

  Gilla

 2. Har också köpt på mig ett antal böcker under rean, men är inte i närheten av dina mängder. Men det kommer ju en sommar och då gäller det att ha några böcker på lager för att göra balkonghänget perfekt:-)

  Gillad av 1 person

  1. Några av dessa har jag bett om, men de flesta har jag fått som överraskningar. Nu när man inte kan umgås lika enkelt med andra eller vara iväg på aktiviteter kan jag ju passa på att läsa istället, så det passar ju bra :) Längtar verkligen efter de där varma balkonghängdagarna!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.