Kattungar på Instagram dagen efter valet

För första gången har jag fått indirekt kritik på Instagram, för att jag lade upp bilder på våra kattungar, åtta stycken faktiskt, dagen efter valet.

Jag vill bara påpeka det självklara, att ingen vet vad som döljer sig bakom behovet av att fokusera på kattungar. Det kan vara så att någons 78-åriga mamma skall läggas in akut på sjukhus för en stor och svår operation, då läkare skall försöka avlägsna cancer i äggledare, äggstockar, bukvävnaden och tarmarna, genom att skära upp henne från bröstkorgen och ned. Det kan vara så att den oron och sorgen väger tyngre än det mesta just nu, och att Instagram och kattungar är ett sätt att för en stund inte dras ned i mörkret.

Vi har alla våra sätt att hantera sorg och oro. Ibland kan det vara bra att tänka på att man inte vet vad som döljer sig bakom ett leende, eller bakom åtta bilder på kattungar.

19 reaktioner till “Kattungar på Instagram dagen efter valet

 1. Så tråkigt att läsa om angreppet på Instagram. Dessvärre är jag inte förvånad… Varför ska det vara så svårt att scrolla vidare om en inte gillar det en ser. Du delar vad du vill i ditt flöde, oavsett anledning.

  Gilla

 2. Hoppas innerligt att det gick bra för din mamma. Att hon inte drabbas av biverkningar eller lunginflammation. Jag tänker på dig, för jag vet ju (tyvärr) vad du går igenom just nu.

  PS. Ditt Instagram-konto är ju privat. Så hur kom idioten in på ditt konto? Eller så kanske har du ändrat kontot till att bara utvalda kan komma in. Klokt, med tanke på idioten… DS.

  Gillad av 1 person

  1. Operationen tog sex timmar och läkaren var övertygad om att alla tumörer var bortopererade. Mamma kom upp på avdelningen ett dygn senare och nu kan hon ta sig upp själv och äta litet mat. Hon har dock låg syresättning och får hjälp med syrgas. Jag hoppas verkligen att det inte är lunginflammation, som hon lätt drabbas av även annars. Första etappen, operationen, är klar. Nu väntar fortsättningen. Jag försöker att inte oroa mig, och att inte tänka på hur mycket det fortfarande är att ta sig igenom, men det är svårt.

   Jag hoppas att du orkar och kan ta dig igenom den sorg och det tomrum du drabbats av ♥ Jag blir lättad när jag ser att du håller ihop livet och vardagen.

   Ja, författaren som gick till en sådan attack på mig är en känd feelgoodförfattare, som följt mig på Instagram, och alltid varit normalt trevlig. Hon slutade inte komma med horribla kommentarer när hon såg att jag fick stöttande kommentarer, så till slut måste jag blocka henne och radera hennes kommentarer. Jag har varken tid eller energi för sådant. Jag kan inte låta bli att tänka att man så lätt kan luras av människors yttre, man har ingen aning om vad som döljer sig under fernissan.

   Kram

   Gilla

  1. Jag har själv blivit opererad närmare femton gånger, men det här är inte alls som det jag upplevt, nu är det på liv och död och det är fruktansvärt. Tack fina du för omtanken ♥

   Gilla

 3. Nu förstår jag ingenting! Kattungarna är jättefina och varför du skulle få indirekt kritik för bilden begriper jag inte. Vad är det för fel på människor. Suck!
  Så trist att läsa om det din mamma går igenom. Kämpigt givetvis för dig och döttrarna. Jag vet ganska väl vad det handlar om. Gick tyvärr igenom detta när jag var 34 år. Minns så väl.
  Håller tummarna för din mamma och att operationen ska gå bra.
  Många tankar till er.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Författaren hade lagt upp ett inlägg om att hon inte klarade av att se kattungar, hundar och leende selfies dagen efter valet. Hon fick mängder med medhållande kommentarer. Jag hade precis lagt upp bilder på kattungarna, och funderade under en halv dag på om jag skulle bemöda mig med att ge ett annat perspektiv på saken, och till slut gjorde jag det. Att det kan vara ett sätt att fokusera på annat än elände när någon lägger upp bilder på kattungar, alla har sitt sätt att hantera sorg. Hon blev ju alldeles galen och vräkte in galna påhopp. Nu gissar jag, men jag tror inte att en av de största författarna hos Bonnierkoncernen är van att bli motsagd. Hon svarade att inlägget hade gällt henne själv, och inte varit riktat mot andra. Men det är inte sant. Hon har varken katter eller hundar och lägger aldrig upp sådana bilder, så det var absolut ett skambeläggande av oss som inte drog ett svart skynke över oss efter valresultatet. Jag bytte ut inlägget, men hon fortsatte att skriva att jag stulit hennes bild. Jösses, det var ju innehållet som var det centrala. Först svarade hon bara att vi tänkte olika. När hon såg hur många som kommenterade och tyckte att hon betedde som som ett nättroll, gick hon till attack. Istället för att bara skriva att hon inte höll med mig, eller att hon inte tänkt på att man kan hantera sorg genom att just fokusera på kattungar eller hundar, eller lägga upp en leende selfie om man vill det. Jag blockade henne till slut, jag har ingen lust att lägga tid och energi på någon som så tydligt saknar självinsikt.

   Tack för din omtanke, kram ♥

   Gilla

 4. Här hänger jag inte med. Vad har kattungar med valet att göra?
  Däremot är jag chockad över vad din stackars mamma får gå igenom just nu. Fruktansvärt. Som du förstår vet jag ungefär vad du går igenom just nu…
  Många styrkekramar.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det är hemskt, och jag förstår att du förstår. Styrkekramar tillbaka ♥

   Ps. jag skrev en lång förklaring här ovanför om varför författaren gick bärsärkagång angående mitt Instagraminlägg.

   Gilla

  1. Jag skrev en förklaring här ovanför till Ditte. Den här feelgoodförfattaren var sannolikt bedrövad av valresultatet och tyckte inte att det passade sig att lägga upp kattungar dagen efter, som om vi hade landssorg. Jag påpekade bara att man inte vet vad som döljer sig bakom ett leende eller bilder på kattungar, och berättade om min mamma, och att man har olika sätt att hantera oro och sorg. Ett är att distrahera sig och fokusera på annat. Men hon hade ingen som helst empati. Ruggigt beteende, faktiskt.

   Gilla

 5. Jag kan inte förstå hur man kan ha någon negativ åsikt om bilder på kattungar!! Då har man nog en riktig understimulerad tillvaro.. Fortsätt att lägga ut bilder på kattungar och hästar och vad du vill =) Tråkigt att höra om mamman. Håller verkligen tummarna att allt går som det ska och att hon blir frisk och kry. Kram <3

  Gillad av 1 person

  1. Man blir fortfarande överraskad av människors beteenden, eller hur. Jag skrev en förklaring i en tidigare kommentar här ovanför. Det blir garanterat fler bilder på katter och hästar :) Ja, vi hoppas verkligen att allt går bra. Hon är ju en riktigt powerkvinna, vi behöver henne här i världen. Kram ♥

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.