Höstplantering i krukor : före och efter

Vissa år tycker jag inte att det är någon mening att plantera höstväxter i krukorna, jag brukar ju ändå hämta granris att sätta i krukorna så snart det blir minusgrader. Men den här hösten och vintern kommer jag inte kunna hålla traditionen vid liv och hämta granris tillsammans med mamma, eftersom hon är nyopererad och nu påbörjar en utdragen cellgiftsbehandling.

Så, jag åkte till Wallby trädgård och köpte höstväxter. Olika slags ljung, bland annat bärljung, och silverek, murgröna och prydnadskål. Jag letade efter något som skulle kunna skapa litet höjd i krukorna, men till slut ringde jag till min bror och frågade om jag fick gräva upp en liten gran på deras mark.

Jag brukar klä julbocken och kälken också, med granris. Men det blir i så fall först i november.

Vi har haft röda terrakottakrukor under… ja, säkert tjugo år. Jag har inte brytt mig så mycket om att den rödorangea färgen på terrakottakrukorna har skurit sig mot den gula fasaden, och tagit fokus från växterna, men nu såg jag de här grå krukorna på Wallby trädgård, med ett lejonhuvud på. De matchar ju vår ringklocka på huset. Så nu har vi enhetligt grå krukor med svarta detaljer.

Varje säsong när jag byter växter i krukorna känns det så mycket trivsammare. Skillnaden blir alltid stor eftersom jag väntar in i det sista, och de gamla växterna då hunnit vissna för länge sedan.

3 reaktioner till “Höstplantering i krukor : före och efter

  1. Jag som är totalt allergisk mot ljung, som alla, precis alla planterar i sina krukor till hösten, måste säga att jag börjar ”byta sida”. Anledningen är att jag aldrig sett gul ljung, och den är ju faktiskt hur fin och annorlunda som helst.
    Så trist och sorgligt med din stackars mamma. Håller alla tummar och tår att hon klarar den tuffa cellgiftsbehandlingen. Är hon lika envis som du, så klarar hon den galant.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.