Våra kycklingar – Brahma och Maran

brahma 5v (2)

Tre av våra kycklingar är sex veckor, de är av rasen Brahma och färgen kallas gul/columbia. Brahma är en stor och tung ras, tuppen kan bli 75 cm hög och väga fem kilo. De liknar en stor hök till utseendet när de är vuxna, men är tydligen väldigt snälla.
.

brahma 5v

De är så sociala och nyfikna och inte alls svåra att få handtama.
.

brahma 5v c

Jag har fått rådet att låta dem stanna i sin bur tills de är ungefär åtta veckor innan jag släpper ut dem till de äldre hönsen. De äldre hönsen behöver få vänja sig vid kycklingarna, höns är ofta ganska hårda mot andra höns, och dessutom behöver kycklingarna få fler fjädrar. Nu har vi en värmelampa påslagen dygnet runt över deras bur.
.

kycklingar b

Här har vi våra yngsta kycklingar, de är bara tre veckor. De grå är samma ras som här ovanför, Brahmor, och de svarta är av en ras som kallas Maran. Maran är en stor ras, men inte riktigt lika stor som Brahma. Maranhönorna lägger mörkt chokladbruna ägg.
.

kycklingar 3v

Maraner (de svarta kycklingarna på fotot) kan vara litet skygga. Rasernas olika temperament märks redan, ni ser ju på fotot här att det är en Brahma som vågar vara närmast mig och kameran. Det är även de som kommer först fram för att äta ut handen.
.

hönshuset 1

Kycklingarna bor i sina burar inne i hönshuset, så att alla fåglarna får en chans att vänja sig vid varandra utan att någon blir skadad.

Det är så mysigt med egna höns, och det känns riktigt bra att gå i de förra ägarnas fotspår och väcka liv i det gamla hönshuset!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.