Livsstilstrender 2015 – getting back to basics

I det här inlägget hade jag tänkt visa bilder på våra kycklingar, men inlägget fick eget liv ;) Jag klickade in på en artikel om att ha höns, som ledde vidare till en annan artikel och så vidare och vidare… Ja, ni vet säkert hur det är. Till slut kom det här inlägget att handla om årets trender!

Från höns till trender, gissa om jag blev överraskad när jag insåg att höns är en riktig hype! (Missa inte bilden i slutet av inlägget…) Inom alla områden verkar det vara ”getting back to basics” som är det allra trendigaste just nu.
.

skafferi 1
Världens främsta kockar och matkritiker anser att hemodlat är den stora kulinariska trenden. Nu lagar man dessutom mat från grunden och det får ta den tid som behövs. Förutom att baka sitt eget surdegsbröd har långkok som pulled pork slagit igenom. Man syltar, saftar och lägger in i lag. Det trendigaste man kan ha i sitt hem är inte längre ett badrum inrett som ett spa, ingen har ändå tid att vara där. Nej det är ett skafferi som står högst på önskelistan.
.

38586-mon-premier-potager-en-carre

Ingen har väl heller missat att det fortsätter att vara hett att odla sina egna grönsaker och rotfrukter. Var och varannan odlar egna grönsaker i pallkragar, och har man ingen tomt går det ju bra att odla på balkongen. I vissa städer har man dessutom börjat satsa på så kallad stadsodling, det vill säga att man odlar på bland annat taken för att producera närodlat. Här finns en artikel om det.
.

potager

Och här är min egen dröm… En potager – en dekorativ köksträdgård där grönsaker, rotfrukter och bär samsas med örter och blommor. Vi har ju plats för det och vi har jordkällare, så vi får väl se vad som händer framöver ;)
.

olgarönnberg

När det gäller träningstrender har gruppträningarna zumba och spinning ramlat bort från topplistan. Nu är det enskild träning för en PT som gäller. Bilden här ovanför är på Olga Rönnberg, 42 år, fembarnsmamma och PT särskilt för kvinnor. Här är hennes hemsida. Att träna och att samtidigt hålla en diet fungerar inte. Äta rätt och lyfta vikter är det som gäller. Back to basics med andra ord.
.

got

Historia är hett. Det visar inte minst succéserier som utspelar sig i mer eller mindre historiska miljöer, som Game of Thrones. Inredningsvärlden svarar med sammet, skinn, päls och grov keramik. Back to basic…
.

hobbyrum

Hantverkstrenden fortsätter att växa. Man köper gamla saker på loppis och stylar om med färg och slipning. Man köper kläder och syr om. Det virkas och stickas. TV-tittandet minskar och TV:n är inte längre den centrala möbeln i vardagsrummet. Man vill ha ett hem där det syns att man lever och är aktiv. Ett personligt hem. Och förutom ett skafferi vill man ha ett hobbyrum där man kan ägna sig åt olika slags hantverk.
.

jackie

Och som jag berättade inledningsvis, har jag av en slump fått upp ögonen för en annan het trend, som också handlar om ”back to basics”, nämligen att ha egna höns! Det finns väl knappast något mer basic än att äta ägg från sina egna höns. Men att det skulle vara ett sådan intresse för höns hade jag ingen aning om!

Vid närmare eftertanke kan jag förstå det. Vem vill köpa ägg från höns som fått dela på en yta av bara en kvadratmeter med åtta andra höns..? Och vem vill köpa kyckling i butiken när man vet att de inte hade varken dun eller fjädrar på kroppen, eftersom andra höns pickat bort dem..?

Från höns till trender och tillbaka till höns. I nästa inlägg lovar jag att visa bilder på våra kycklingar!

Ha en fin kväll ♥

 

En reaktion till “Livsstilstrender 2015 – getting back to basics

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.