Fototriss – Så här ser det ut där jag är

Temat för fototriss i dag är att dokumentera årstiden. Så här ser det ut i dag i Gottröra, Roslagen.
.

såhärserdetuthosmig

Det rasar löv från våra lönnar nu. Man bör vara snabb med att kratta upp dem, när de blivit blöta blir de som tunga mattor som är mycket jobbigare att forsla bort. Det här är vad jag ägnat morgonen åt, vi får väl se hur det känns i kroppen i morgon.
.

så här 2

Så här ser det också ut där jag är. En daggvåt hund i torrt och gulnat gräs. Jag försöker lära mig att använda stor bländare för att få kort skärpedjup. Inte så lätt visar det sig. Bilderna blir gryniga och mörka. Jag tar gärna emot tips om vad jag kan tänka på för att bilderna skall bli så där skarpa och fina i förgrunden och utsuddade i bakgrunden.
.

så här 3

Och så här ser det ut från vår tomt ut mot åkrarna. Färgerna på löven blev inte så gul-röda i år som de annars brukar bli. Färgerna går mer mot grönt och brunt. Och bonden som brukar åkrarna längst bort i bild har varit snabb i år, så de vackra gula stubbåkrarna är redan förvandlade till bruna, harvade jordar.

banner_2011_250x79_black sepia orange

Fler fototrissar på samma tema finns här.

Hoppas ni har en fin helg!

 

 

23 thoughts on “Fototriss – Så här ser det ut där jag är

 1. Lövens färg beror på om hösten varit fuktig eller torr. Hur ska man tolka den i år när vi fick mer än septembers regndos på någon dag i början av månaden och sedan inte fick en droppe på fem-sex veckor? Jag vill se statistik på nederbörden senare!
  Hade du inte själv klagat på första hundbilden hade jag berömt den för jag tycker att den är finfin. Klart att den kan bli ännu proffsigare, men jag gillar färgerna skarpt.

  Liked by 1 person

 2. Så fint du bor på landet! Å stort är det! Åtminstone är det ju soligt och torrt ute. Jobbigare att kratta ihop blöta löv skulle jag gissa.

  Mittenbilden är suverän förresten. Jag knäpper ju bara med min lilla kamera och bortser från allt vad ISO och skärpedjup heter, så jag kann tyvärr inte ge dig några tips.

  Liked by 1 person

 3. Fantastiskt fina bilder! Ser så mysigt ut. Men avundas dig inte träningsvärken du säkert har imorgon :)
  Vet inte vilken bländare du haft men det syns mer tydligt på sista bilden. Om du har 1,8-3,5 och ser till att bara ha en focuspunkt som du riktar i hundens öga då borde du få kortare skärpedjup. Lycka till!

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.