316 – Trave (18/366)

bokklubb

Mitt nyårslöfte, eller kanske mål, är att bli en klokare människa. Ett sätt att jobba mot det är att läsa färre snabbt nedskrivna tankar, och fler som är ordentligt genomtänkta. Som böcker och även bloggar. För att hålla mig på banan, när det gäller att läsa böcker, är jag med i en bokutmaning där det gäller att läsa minst 20 böcker på speciella teman under året. Och så har jag blivit medlem i två bokklubbar. I dag kom det första bokpaketet, som även innehöll min välkomstpremie, en grillpanna i perfekt storlek i gjutjärn.

Vi har övergått till gjutjärn när vi lagar mat, så grillpannan är jag väldigt, väldigt glad över. Den kommer att bli flitigt använd! Det fanns inte så många böcker att välja på, men förutom grillpannan valde jag Morberg: maten, drycken och konsten att kombinera. Vilken underbar bok! Riktigt snygga bilder och mat helt i min smak. Fotografen är Martin Löf, som även tagit bilderna till Per Morbergs tidigare böcker. Enligt mig, Per Morbergs allra bästa kokbok hittills!

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

13 reaktioner till “316 – Trave (18/366)

 1. Så roligt med en bokutmaning. Förr läste jag massor, men inte så mycket nu. Har en hög med böcker som jag börjat på och som väntar på att läsas klart. Fin helg till dig.

  Gillad av 1 person

 2. Snart får jag nog ge mig här på din blogg har jag en känslan av;-) Du har ju hamnat i rena rama ”fotoklubben” här, å där hör jag då verkligen inte hemma;-) Skojar bara.
  Det roliga är att jag faktiskt följt Bildgatan och Anita i minst 6-7 år. Bildgatan har precis börjat blogga igen och levererar riktigt ”exotiska” bilder från Luleå. Å Anita är i mina ögon den bästa fotobloggaren i hela världen. Låter ”konstigt” kanske, men hon bor ju på Malta och hon har ”det” om du förstår vad jag menar. Lovar att du kommer bli himla sugen att besöka ön efter du läst hennes blogginlägg. Dessutom älskar jag hennes ofta riktigt underfundiga texter.

  Nu till dina ”läsambitioner” i år. Morberg har jag läst om på en annan blogg. Tjejen som skriver bloggen har matlagning som hobby och hon bara älskar boken. Själv håller jag mig till Jamie Oliver, där ingen måltid tar längre än 20 minuter att tillverka;-)

  Till sist – jag har ”omvända” läsvanor. Förut läste jag bara fakta- och några kokböcker. Nu slukar jag mest deckare. Konstigt eller hur;-)

  Gillad av 1 person

 3. Något jag också borde göra, har tidigare läst allt jag kommit över men nu blir det inget, mest bara fakta och andra inspirationstidningar inom foto osv.

  Jag har bara en bok av Morberg och den gillar jag, även om det är ett tag sedan jag gjorde något från den – men blir det inte ofta så med kokböcker, åtminstone för mig. Köper många, då de är vackra med inspirerande bilder.

  Gjutjärn är verkligen det bästa och den där såg ut att vara i en bra storlek. Snyggt foto på temat.

  Gillad av 1 person

 4. Böcker – I love them, hade tänkt hoppa på en bokutmaning oxå, men insåg ganska snart att det finns alldeles för många böcker i bokhyllan jag vill läsa… En bokklubb får räcka 😊

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.