48 – En bra början på dagen (17/366)

frukost

En bra början på en vardag är att vakna vid sextiden och i lugn och ro, medan resten av familjen sover, dricka gott kaffe och äta ett par ägg från egna höns, samtidigt som jag läser något. Ofta hinner jag ge hundarna, hästarna och hönsen mat och vatten också, innan familjen vaknar. När de kommer upp dricker jag min andra kopp kaffe tillsammans med dem. När jag skjutsat barnen till skolan är det bara att gå raka vägen till arbetsrummet och sätta igång. Det är en bra början på en vardag för mig :)

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

.

Ps. Boken på fotot rekommenderas verkligen! Det är den illustrerade boken Harry Potter and the Philosopher’s Stone, som kom ut i slutet av förra året. Finns hos Bokus. Eftersom Bella redan kan handlingen i boken, blir den en bra väg in i att börja läsa böcker på engelska. Dessutom är den så vackert illustrerad.

 

11 thoughts on “48 – En bra början på dagen (17/366)

 1. Härlig bild och beskrivning på din sköna morgon. Vi hade höns när jag var liten och det kändes fint att gå ut och hämta dagsfärska ägg. Då tänkte jag nog inte på HUR lyxigt det egentligen var att hämta in ägg och mjölk från ladugården, men nu… :)

  Gilla

 2. Vara morgonpigg har sina fördelar ser jag, bättre än rush när jag slänger i mig yougurt halvt påklädd i farten. Men nyvärpta ägg skulle kanske till och med få fart på mig. Fin bild gillar suddigheten du lagt på. Brukar köra samma med porträtt

  Liked by 1 person

 3. Tack för titten hos mig! Nu har jag tittat runt hos dig, måååånga fina bilder! Tittar gärna in igen. Älskar Harry Potter och har varit sugen på den illustrerade varianten ett tag, vi får se om jag slår till. Möjligtvis att jag köper den åt sonen i födelsedagspresent eller så är det bättre jag köper den själv, eftersom det är jag som vill ha den. ;)

  Liked by 1 person

 4. Kvalitetstid :) Mys. Dock så önskar jag ofta att jag var mer morgonpigg och kunde ta vara på dagen som du gör. Håller med en annan kommentar här, att om ett plan står och väntar… då har jag inga problem alls att gå upp. Visst är jag uppe och fotar innan solen klivit upp lite då och då men egentligen så är jag en som gillar kudden på morgonen ;).

  Liked by 1 person

 5. Så gott det ser ut och extra gott med egna ägg. Lyxfrulle!

  Ok, törs jag berätta lite om resan? Det enda som är helt klart och bokat är en veckas vandring i Dolomiterna. Jag och maken tar bilen och Lillhunken, dottern och hennes pojkvän flyger till München. Nu när deras flight är bokad, kunde jag preliminärboka hur vi ska köra, men det mesta går att ändra. Jag har bokat ett strandhotell på tyska östersjökusten, ett hotell i Potsdam och ett norr om Bayreuth. Egentligen kan vi göra resan på färre dagar, men det finns ju så mycket att se på vägen! I München har vi en lägenhet några nätter eftersom ungdomarna kommer några dagar innan vi får våra italienska lägenheter. Maken och jag ska besöka Dachau, har jag tänkt. Hur vi sedan åker hem är helt öppet, ungdomarna har inte bokat något flyg än. Den resan planerar jag när jag vet om de åker med oss i bil eller varifrån de kommer att flyga.

  :-D

  Liked by 1 person

 6. Har nog aldrig gått upp så tidigt – förutom när ett flyg väntar på Arlanda till varmare breddgrader;-)

  Men jag vet skillnaden i smaken mellan nykläckta ägg och sådana man köper på ICA. Det går liksom inte att jämföra om man säger så.

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.