1 – A room with a view (22/366)

room with a view

Jag hade tänkt spara det här temat till våren, när syrenhäcken är täckt av gröna blad och lila och vita syrenblommor, det är ju så otroligt vackert. Men så satt jag i mitt arbetsrum vid datorn och jobbade med min avhandling. I ögonvrån såg jag en skugga glida förbi bakom skärmen. Sakta smög jag upp och hämtade kameran och fotade genom fönstret och försökte undvika att få med spröjsen i fotot. Litet suddigt blev det, dels på grund av fönsterglaset, dels på grund av att det yrde snö den dagen. Inget perfekt foto rent tekniskt, men känslomässigt betyder det här fotot mycket för mig. Jag är så tacksam över att jag har möjlighet att skriva om något som verkligen intresserar mig, och att få ha den här utsikten från min arbetsplats.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

18 thoughts on “1 – A room with a view (22/366)

 1. Ja och det gäller ju att fånga ögonblicken för att få leva så nära naturen är härligt. Vi har faktiskt oväntat mycket vilt här. Så sent som förra veckan promenerade ett rådjur genom området, harar är heller inget ovanligt och inte heller räv. 200 m bort kommer det en och annan älg med.

  Liked by 1 person

 2. Det var en otroligt vacker bild måste jag säga! Å asfaltbonde som jag är ser jag en rådjurssadel med rotfrukter på en tallrik också;-)

  På tal om asfaltbonde så kommer du troligen inte att tro mig, men vi har faktiskt en liten rådjurskompis (och några harar) på vår innergård. Men utsikten är inte lika fint;-)

  Får man fråga – är det en doktorsavhandling du håller på med? Å vilket ämne?

  Liked by 1 person

  1. Vi har ju turen att få både rådjur och vildsvin av mina föräldrar, så rådjuren på tomten får vara för oss att glädjas åt :) Men visst är det gott, rådjurssadel, bland det godaste man kan äta. Jodå, jag tror dig. Vi hade en älgko med kalv på tomten där vi bodde tidigare, i ett nybyggt område i Vallentuna. Jag han fota den, innan den hoppade emot mig och slog ned klövarna en bråkdel från mig… :o Ja, en doktorsavhandling. Jag började för evigheter sedan, sedan kom barnen och jag ville vara hemma med dem, så jag startade eget företag/webbshop för att kunna arbeta hemifrån. Boken kom längre och längre bort när barn och företag tog all energi. Jag skriver i rättshistoria, men det är väldigt modern sådan ;) Jag skriver om invandrares och minoriteters kultur- och samfundsliv, hur grundlagsskyddet har sett ut från 1976 och fram till i dag. Jag har tillbringat mycket tid på Riksarkivet och nu har jag egentligen bara sammanfattningarna kvar.

   Gilla

 3. Vilken ljuvlig utsikt ! Tänk att få se ett så vackert djur smyga fram bakom husknuten. Kan förstå att du inte kunde låta bli att föreviga det fantastiksa ögonblicket och jag tycker bilden blev jättefin trots snöyra och fönsterglas varav det sistnämnda inte kan anas.
  Ska bli roligt när du fotograferar din utsikt på våren vilket du bara måste dela med dig av :-) Temat ”Utanför mitt fönster” har du väl kvar eller skapa ett eget tema ;-) Tror säkert att du finner en klurig lösning. Ha det bra !!

  Liked by 1 person

  1. Tack! Jag har faktiskt skrivit ut alla teman i dag, och börjat försöka planera litet vad jag skall fota, och var. Kanske ”Utanför mitt fönster” kan bli en uppföljare :) Ha det gott du också!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.