Skip to content

1 – A room with a view (22/366)

2 februari, 2016

room with a view

Jag hade tänkt spara det här temat till våren, när syrenhäcken är täckt av gröna blad och lila och vita syrenblommor, det är ju så otroligt vackert. Men så satt jag i mitt arbetsrum vid datorn och jobbade med min avhandling. I ögonvrån såg jag en skugga glida förbi bakom skärmen. Sakta smög jag upp och hämtade kameran och fotade genom fönstret och försökte undvika att få med spröjsen i fotot. Litet suddigt blev det, dels på grund av fönsterglaset, dels på grund av att det yrde snö den dagen. Inget perfekt foto rent tekniskt, men känslomässigt betyder det här fotot mycket för mig. Jag är så tacksam över att jag har möjlighet att skriva om något som verkligen intresserar mig, och att få ha den här utsikten från min arbetsplats.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

18 kommentarer leave one →
 1. 7 februari, 2016 11:07

  Trevligt att bo nära naturen, då kan vad som helst hända… Du lyckades fånga ögonblicket!

  Liked by 1 person

 2. 3 februari, 2016 09:17

  Åh såååå söt! Vad mysigt att ha en sån utsikt från sin arbetsplats där rådjur kan dyka upp 🙂

  Liked by 1 person

 3. 3 februari, 2016 07:54

  Härlig utsikt från ditt arbetsrum! Fint med rådjuret mitt i den vinterbleka omgivningen!

  Liked by 1 person

 4. 3 februari, 2016 04:09

  Se där var ditt rådjur! Vacker bild. Rådjuret framträder så fint i det vinterbleka.

  Liked by 1 person

 5. 2 februari, 2016 11:27

  Oj, har du så vitt fortfarande, snyggt fångat.

  Liked by 1 person

 6. 2 februari, 2016 09:24

  Härlig utsikt! Rådjur är bra vackra och roligt att kunna följa så nära. 🙂

  Liked by 1 person

 7. jozebelle permalink
  2 februari, 2016 09:00

  Ja och det gäller ju att fånga ögonblicken för att få leva så nära naturen är härligt. Vi har faktiskt oväntat mycket vilt här. Så sent som förra veckan promenerade ett rådjur genom området, harar är heller inget ovanligt och inte heller räv. 200 m bort kommer det en och annan älg med.

  Liked by 1 person

 8. 2 februari, 2016 07:50

  Det var en otroligt vacker bild måste jag säga! Å asfaltbonde som jag är ser jag en rådjurssadel med rotfrukter på en tallrik också;-)

  På tal om asfaltbonde så kommer du troligen inte att tro mig, men vi har faktiskt en liten rådjurskompis (och några harar) på vår innergård. Men utsikten är inte lika fint;-)

  Får man fråga – är det en doktorsavhandling du håller på med? Å vilket ämne?

  Liked by 1 person

  • 2 februari, 2016 08:06

   Vi har ju turen att få både rådjur och vildsvin av mina föräldrar, så rådjuren på tomten får vara för oss att glädjas åt 🙂 Men visst är det gott, rådjurssadel, bland det godaste man kan äta. Jodå, jag tror dig. Vi hade en älgko med kalv på tomten där vi bodde tidigare, i ett nybyggt område i Vallentuna. Jag han fota den, innan den hoppade emot mig och slog ned klövarna en bråkdel från mig… 😮 Ja, en doktorsavhandling. Jag började för evigheter sedan, sedan kom barnen och jag ville vara hemma med dem, så jag startade eget företag/webbshop för att kunna arbeta hemifrån. Boken kom längre och längre bort när barn och företag tog all energi. Jag skriver i rättshistoria, men det är väldigt modern sådan 😉 Jag skriver om invandrares och minoriteters kultur- och samfundsliv, hur grundlagsskyddet har sett ut från 1976 och fram till i dag. Jag har tillbringat mycket tid på Riksarkivet och nu har jag egentligen bara sammanfattningarna kvar.

   Gilla

   • 3 februari, 2016 04:27

    WOW! Fantastiskt! Å att ha möjlighet att kunna göra valen du gjorde är helt suveränt tycker jag.

    Liked by 1 person

 9. 2 februari, 2016 07:13

  Det var väl ett av de finaste besök i trädgården man kan tänka sig. Dom är ju så vackra att titta på. Du lyckades bra att fånga den på bild.

  Liked by 1 person

 10. 2 februari, 2016 06:59

  Vilken ljuvlig utsikt ! Tänk att få se ett så vackert djur smyga fram bakom husknuten. Kan förstå att du inte kunde låta bli att föreviga det fantastiksa ögonblicket och jag tycker bilden blev jättefin trots snöyra och fönsterglas varav det sistnämnda inte kan anas.
  Ska bli roligt när du fotograferar din utsikt på våren vilket du bara måste dela med dig av 🙂 Temat ”Utanför mitt fönster” har du väl kvar eller skapa ett eget tema 😉 Tror säkert att du finner en klurig lösning. Ha det bra !!

  Liked by 1 person

  • 2 februari, 2016 07:29

   Tack! Jag har faktiskt skrivit ut alla teman i dag, och börjat försöka planera litet vad jag skall fota, och var. Kanske ”Utanför mitt fönster” kan bli en uppföljare 🙂 Ha det gott du också!

   Gilla

 11. 2 februari, 2016 04:02

  Kul ett av mina ena teman. Härligt fångat ett djur som är skyggt av naturen.

  Liked by 1 person

 12. 2 februari, 2016 02:35

  Vilken fin arbetsmiljö ! Fint filter på fotot,det e pricken !

  Liked by 1 person

 13. 2 februari, 2016 02:11

  Så fint och så ”fritt” du verkar bo. Härligt att du bjöd på den här bilden nu och inte sparade den. Verkligen härligt att se när man arbetar. 😄

  Liked by 1 person

 14. 2 februari, 2016 01:58

  Vilken underbar utsikt och vilket härligt besök. Åtminstone nu, kanske mindre härligt när alla blivande vårblommor hamnar i hungriga magar istället för att pryda trädgården. Ha det gott 🙂

  Liked by 1 person

 15. 2 februari, 2016 01:45

  Vilken härlig utsikt!! Jättemysigt. Men mindre mysiga oxveckor… Man lär sig i alla fall mycket när man måste fixa och dona.

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: