23 – Bra att ha (51/366)

böcker 2

När vi skall resa utomlands brukar vi läsa på ordentligt om platserna vi skall besöka, men vad vet man egentligen om sin egen hemort..? Man blir lätt hemmablind.

Nu har jag börjat läsa igenom ett helt gäng med böcker om vår hemstad och vårt land. Vår plan är att i sommar göra som Nils Holgersson, och resa från norr till söder och uppleva Sveriges olika landskap och guldkorn. I Stockholm finns det förstås otroligt mycket att uppleva utöver det man redan upplevt. Böckerna om stadspromenader och utflykter i och kring Stockholm har varit väldigt intressanta och bra att ha när vi planerar vårt turistande. Som vanligt kommer det säkerligen en resplan med planerade resmål framöver här i bloggen, och en reseberättelse under tiden vi turistar vårt vackra land, för den som vill ha tips.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

11 thoughts on “23 – Bra att ha (51/366)

 1. Bra tolkning och finfin bild! Det är så härligt att resa i Sverige och visst är det kul att läsa på i förväg. Vi har åkt runt i med husvagnen några veckor i taget flera somrar och det är roligt och lärorikt. Det är ett väldigt spännande och avlångt land vi bor i! Ett tips är att lyssna på ljudböcker när man ska långt. Harry Potter var en hit för två år sedan. Hela familjen lyssnade, trots att jag och mannen tänkte att ”det kan de ju lyssna på i baksätet”. :)

  Liked by 1 person

 2. Intressant, en ypperlig idé och visst är det så. Man blir väldigt lätt hemmablind vilket jag lagt märke till de gånger jag reser ”hem” till min forna hemstad Stockholm. Efter 15 år på Malta ser jag huvudstaden på ett helt annat sätt idag än när jag bodde där. Letar upp platser som turister ofta gör vilket jag sällan gjorde tidigare.

  Låter verkligen spännade att resa som ni planerat och att läsa på innan. Det kommer säkerligen var värt väldigt mycket.
  En vackert komponderad bild som alltid och fina milda färger. Ha en skön fortsatt helg !

  Liked by 1 person

 3. Ja och jag är ju uppväxt strax intill Nils Holgerssons ”mamma” Selma. Så på Mårbacka har vi varit, ännu bara i trädgården, jag har varit inne också men se det var väl en 35 år sen eller något sådant. Minns inte mycket.

  Liked by 1 person

 4. Åh vilken underbar idé! Hur kommer ni resa? Hur länge ska ni vara iväg? Det ser ut som om du oxå köpt Underbara Sverige? Den verkar oerhört matnyttig och jag hoppas vi får användning av den i sommar med… :)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.