Helgbilden v. 12 – En dag i Stockholm

066

Känner ni igen er i att allt blir så speciellt, när man är på en annan ort än sin hemort? Maten är så god och så exotiskt annorlunda, byggnaderna så spännande. Man läser på om platserna man besöker och letar upp guldkornen att besöka. Är man i sin egen hemstad, då upplever man den inte lika starkt.

Det där har vi bestämt oss för att ändra på, och i helgen åkte vi till tre platser i Stockholm som vi antagligen skulle ha besökt om vi varit turister. Först ett besök i Kaknästornet.
.

stockholm

Det var rejält disigt och väldigt kallt, men vilken utsikt det är från Kaknästornet. Vackra Stockholm ♥

Sedan vidare till Thielska Galleriet längst ut på Djurgården. Tack KajsaLisa för tipset om Thielska. Tjejerna var inte så sugna på att gå på ett museum med konst, men som alltid så vändes den inställningen till motsatsen :)
.

storaböcker

Konstverken av bland andra Anders Zorn, Carl Larsson och Edvard Munch var kanske inte så lockande för dem, men det var spännande att gå omkring i den vackra byggnaden och föreställa sig att en familj hade bott där. I ett skåp fanns de här enormt stora böckerna ;) Parken med statyerna av bland annat August Rodin tyckte vi alla om. Och så höjdpunkten för tjejerna, strandkanten med alla jättelika träd, vissa omkullfallna, som man kunde klättra i.

Vi hade tänkt besöka Mall of Scandinavia när det var invigning, vilket var tur att vi inte gjorde. Det var kaos, och hälften blev inte ens insläppta av säkerhetsskäl eftersom det var för många i byggnaden. Efter Thielska Galleriet åkte vi dit för att ta en titt. Där fanns verkligen allt. Vi shoppade litet, men gick mest omkring och tittade på alla intressanta detaljer i inredningen.
.

inflygning 4 - Kopia - Kopia

På vägen hem passerade vi Arlanda, så vi svängde upp på utsiktsplatsen och fotade några plan som kom för inflygning. Det var en disig dag, som sagt, men en antingen väldigt klar eller en ovädersdag borde det gå att få fina bilder där.

Både jag och Isabella fotade förstås massor under dagen, precis som vi gör när vi är utomlands. Ni som inte sett till exempel Mall of Scandinavia skall få se några läckra inredningsdetaljer i gallerian. För att inte tala om garaget. Kommer i bloggen de närmaste dagarna.
.

liten_logga_helgbilden

Fler helgbilder finns här!

17 thoughts on “Helgbilden v. 12 – En dag i Stockholm

 1. Väldigt god idé att vara turist i sin egen stad!

  svar: Om du vill se storkar så kolla var det finns/har funnits storkhägn. Däromkring kan du säkert se vilda storkar som de har dragit till sig.

  Liked by 1 person

  1. Tack! Jag blir helt lyrisk bara av tanken att få se storkar i verkligheten :) Jag googlade och såg var det finns storkhägn, och att man har storksläpp när årets ungar släpps ut. Det måste jag försöka få möjlighet att se! Tror det blir en tur söderut i sommar :))

   Gilla

 2. Ibland behöver man tänka så där, även om man inte har gäster – att man ska leka turist! Jag tänker på det när jag jobbar i Gamla Stan och turisterna frågar efter en bra restaurang … när äter jag middag i Gamla Stan? Nu när det är gratis entré till flera museer bör jag nog titta dit också!
  Kul att få se vad ni gjorde. Att bakverken på Thielska är bra är nog inte så konstigt, det är ju Monika Ahlberg som huserar där! Hon som drog igång fiket på Rosendals trädgårdar och skapade den där omtalade jätteboken en gång i tiden,

  Liked by 1 person

 3. Så klokt! Det är mycket här uppe i Norrbotten, som turisterna vallfärdar till, som man som ”infödd” aldrig sett eller prövat på. Man skulle bli bättre på att turista i närområdet!

  Gilla

 4. Ja det här var en riktigt fin helg i Kungliga Huvudstaden som är så vacker. Jo Kaknästornet har även höjdrädda jag varit uppe i men någon kamera hade jag inte med mig, och njuter därför av dina fina foton. Thielska är något som jag har kvar att besöka så nästa gång blir det en tur även för mig dit. Tack för en fin rundvandring tillsammans med dig.

  Liked by 1 person

  1. Jag är inte rädd för höjden, men att åka i en proppfull hiss 155 meter upp, det är inte vad jag gillar… Tur att hissen var snabb. Jag hann ändå titta på var och en i hissen och tänka att om vi fastnar här allesammans i hissen, undrar vad vi kommer att prata om då ;) Väl uppe hade de alldeles för dyra räksmörgåsar, men man betalar väl för utsikten antar jag. Thielska kan jag rekommendera, det fanns många fina konstverk att se där, och själva byggnaden är väldigt hemtrevlig, märkligt nog. Vi åt inte i restaurangen, men jag kikade in och bakverken såg fantastiska ut och även porslinet, i pastellfärger. Bäst var parken. Där måste det vara mysigt att sitta på en bänk på sommaren och se ut över vattnet.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.