286 – Spelglädje (107/366)

spelglädje

Underbart när huset fylls av musik! Bella har spelat tvärflöjt under tre år och Jackie blockflöjt + altflöjt under två år. Nu har Bella börjat spela piano också, och Jackie har som ni ser börjat spela cello. Jag är så glad att de vill spela instrument.

Förutom att det är ren njutning att kunna skapa och lyssna på musik, så visar forskning att det får många positiva effekter även på andra sätt. Jag tycker att jag märker på våra tjejer att de får lättare att lära sig andra saker också, de blir mer sociala, får disciplin och bygger upp ett självförtroende.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

12 thoughts on “286 – Spelglädje (107/366)

 1. Vilken härlig bild på Jackie med det stora intrumentet som hon ser ut att behärska väl. Gillar också det mesta i färg men här tycker jag nog att bilden gör sig bäst i svart/vitt, väldigt stämningsfull. Att barnen får prova sig fram när det gäller musik och val av intrument tror jag de har stor glädje av i framtiden.

  Liked by 1 person

 2. Ja, det för med sig mycket positiviteter för barnen med att spela musik. Så vacker bild i svartvitt och en bild där man blir glad av. Sådana möjligheter borde många andra barn också få. Fint fokus på instrumentet.

  Liked by 1 person

 3. Mina barn har spelat tidigare men slutat. Sonen fiol och trummor, rätt skönt att han inte längre tränar på de instrumenten hemma… Dottern var kanonduktig på piano, men hennes utmattning gjorde att det inte funkade med pressen att träna som hon kände. Synd, men de kan ju grunderna i alla fall båda två om de vill ta upp det senasre i livet.

  Liked by 1 person

  1. Ja, det är så jag också tänker, att de får lära sig grunderna och kan ta upp intresset igen när det passar bättre i livet, om de gör ett uppehåll under en kortare eller längre period. Jag ser det som en stor förmån att barn får subventionerade spellektioner upp till och med gymnasiet.

   Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.