Böcker på resa

I Barnboksbloggen ställer Carola frågorna:

 1. … hur tänker vi när vi packar böcker inför resor?
 2. … hur många böcker packar vi med oss?
 3. … använder vi läsplatta istället?

.

böcker på resa

På våra senaste semesterresor har vi hittat ett sätt att resa som passar oss väldigt bra. Vi ger oss iväg på utflykter och försöker uppleva så mycket som möjligt av omgivningarna fram till strax efter lunch. Därefter brukar vi ta det lugnt på platsen där vi bokat boende. Vi väljer vackra, lugna platser med pool, så att vi kan varva sol och bad med läsning i skuggan under ett parasoll eller ett träd.

På våra senaste resor har jag bara tagit med mig en enda bok, som skall räcka i tio dagar. När vi reste runt i Umbrien i Italien hade jag med mig boken på fotot, Drakarnas dans av George R.R. Martin. Läsplatta tycker jag inte ger samma känsla som böcker, så det är inget alternativ för mig. Barnen (10 och 11 år) har tagit med sig tre-fyra böcker som de turas om att läsa, sist var det de senaste fyra böckerna i serien Nikkis dagbok.
.

fransak barn 2

Ps. Insåg att frågan förstås också kan gälla resor som inte sker på semester! På vardagarna släpar jag alltid med mig en bok, och är den på väg att ta slut tar jag med mig en extra, man vill ju inte sitta där utan något att läsa ;) Jag läser i bilen när jag väntar på barnen som jag hämtar varje vardag i skolan, i musikskolans soffgrupp när de är på spellektion och på ett närliggande café när de har danslektion. Ibland läser jag på kvällarna, men oftast ser jag ett nytt avsnitt med Patrik av någon tv-serie som vi följer.
.

Veckans-bokbloggsfraga-e1453031446922

Fler som svarat på veckans bokbloggsfråga hittar ni här!

 

 

19 reaktioner till “Böcker på resa

  1. Ja, det handlar som alltid att göra det bästa av situationen :) Istället för att tycka att det är jobbigt att köra så mycket bil och att behöva vänta, ser jag fram mot mina lässtunder.

   Gilla

 1. E-böcker går bort helt fr mig med! Jag släpar alltid med mig böcker på semestern och för det mesta läser jag som där och lämnar kvar böckerna till andra gäster. Men som sagt, vid senaste semestern fick jag kånka hem mina 6 böcker igen. Hade inte läst ett enda kapitel.

  Inte dumt egentligen, för jag har läst ikapp på balkongen de senaste tre dagarna:-)

  Gillad av 1 person

  1. Har man fullt upp med att uppleva så mycket som möjligt när man semestrar är det svårt att hinna läsa, men som sagt, nu har du ju perfekt möjlighet på balkongen hemma :) Vad är det du läser?

   Gilla

 2. När vi ska bort med familjen gillar jag när sambon kör så jag kan läsa lite under tiden även vi inte åker så långt :) Så det följer alltid med en bok, vad ska man annars läsa i väntrummet eller när man väntar på någon eller så där :)

  Gillad av 1 person

 3. Smart att ta med en riktigt lång bok som kan räcka hela resan. Egentligen är ju semestrar (där det blir tid att mysa under ett parasoll med en bok) perfekta tillfällen att ta sig för de där tegelstensböckerna. :)
  Det är bra att ha en bok med sig även till vardags så man kan läsa på väg till ställen oså. Det ökar verkligen ens lästid :)

  Gillad av 1 person

  1. Ja, till vardags är det mina bästa tillfällen till läsning. Det tog litet tid innan jag insåg hur mycket tid det handlar om, om man räknar samman timmarna när jag väntar. Innan jag började ta med mig en bok, knappade jag på telefonen. Så totalt meningslöst tidsslöseri, inser jag nu :o

   Gilla

 4. Jozefine gillade inte Nikki-böckerna, finns det någon möjlighet att tjjerna kan lämna lite kommentarer så hon blir intresserad? Eller finns det andra böcker som kunde vara rolig och intressant. Vi är på slutspurten i serien om Bronsdolken. Den är spännande och ibland lite rolig och helt enkelt bra och Jozzan rekommenderar verkligen dina tjejer att läsa den.

  Gillad av 1 person

  1. Å, jag önskar att mina tjejer ville läsa Bronsdolken! Jackie läste del 2 och kom rätt så långt i del 1, men hon gillade inte böckerna. Trist tycker jag, för de är bra. Jag skall be Jackie och Bella skriva litet om vad de tyckte om Nikkiböckerna, så meddelar jag dig när det är klart :)

   Gilla

  1. Våra första resor med barnen gjorde vi på ungefär samma sätt som om vi rest fyra vuxna, det var ganska högt tempo och mycket bilande, både jag och Patrik är nyfikna och vill uppleva mycket, och vi gillar att ta oss utanför stadskärnor och bort från motorvägar. Vi kommer lätt upp i 300 mil i bil på 10 dagar när vi åker omkring, men de senaste resorna bestämde vi oss för att hålla oss till den här planen: halva dagar sightseeing, halva dagar lugn och ro vid poolen. Och vi bokar alltid platser med pool, så att barnen får simma och bada. Det fungerar perfekt, alla nöjda och glada :)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.