Förtrollad (123/366)

discoboll

Den här skulpturen är symbolen för Eurovision Song Contest 2016, den föreställer ”En magisk blomma”. Den står på Norrmalmstorg och fungerar som en nedräkningsklocka fram tills Eurovisionfinalen börjar. Temat passar ju bra på en blomma som tydligen är magisk. Och det kan passa på Eurovision också tycker jag, eftersom arrangörerna brukar försöka se till så att stämningen blir förtrollad.

När vi var i stan i dag fick vi uppleva Eurovisionuppladdningen på litet olika sätt. Det läckraste var NKs skyltfönster, där Sveriges vinnare genom tiderna hyllas. ABBA, Herrey’s, Carola, Charlotte Perrelli, Loreen och Måns har fått varsitt skyltfönster där artistens bidrag tolkas. Det är väldigt snyggt gjort. Särskilt det konstverk som symboliserar Loreen är väldigt läckert. Vid varje artists skyltfönster spelas dessutom den låt artisten vann med. Utställningen pågår fram till 22 maj, så se den om ni har möjlighet.

Litet överraskande och väldigt kul var det att man har installerat musik vid sex signalreglerade övergångsställen kring Kungsträdgården. Det vanliga tickandet har ersatts med Loreens låt ”Euphoria” och Måns Zelmerlöws ”Heroes”! Man står och väntar under ”Euphoria” och går till ”Heroes”. Flera tog danssteg i väntan på att gå över gatan, superkul!

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

9 reaktioner till “Förtrollad (123/366)

  1. Samma här :) Själva låtarna är underordnat för mig, men showen och glamouren känns som ett mysigt avbrott i vardagen. Vi får dessutom gäster som vi skall se finalen med, det blir extra kul. Hoppas att jag inte råkar somna bara, som jag gjorde när de var här och såg finalen med oss förra året… ;)

   Liked by 1 person

 1. Men vad kul med allt dom hittat på omkring Eurovision ! Tack för att du delat med dig av lite info. Tala om att jag längtar tillbaka till storstaden vid ett sånt tillfälle. Häftigt att få uppleva.
  Härlig bild på temat ”Förtrollad”. Stämmer verkligen.

  Liked by 1 person

 2. Visst är det underbart att Stockholm satsar så stort på ESC, I love it! Och såklart kommer jag att spendera nästa vecka just i stan och Globen!!! Såg skyltfönstren idag när jag var in till stan :-)

  Liked by 1 person

 3. Coolt! Bollen eller blomman har jag också lagt upp liksom flaggorna på Kungsgatan, men musiken vid övergångsställena var nog inte installerad förra veckan. Himla tur att jag ska till stan nästa torsdag – senast för att även kolla NK:s skyltfönster. Tack för tipset:-)

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.