Skip to content

Gatumiljö (130/366)

7 maj, 2016

gatuvy 1

Det var inte bara vi som var på sightseeing i stan i går. Vissa var dock mer turister än andra. Handbagage, och så axelväskan stöldsäkert placerad innanför jackan är väl ett säkert tecken på det. Vi hörde många språk förutom svenska under dagen, det vackraste var franska.

.

gatuvy

Bella och Jackie drog ned medelåldern rejält på flanerarna i stan i går. Vissa mammor jäktade visserligen fram med sina små barn i barnvagnar, men barn i 10-11-årsåldern såg jag nog faktiskt inga alls, förutom våra då.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

13 kommentarer leave one →
 1. 10 maj, 2016 09:57

  Så snyggt du fångat gatumiljön där du också valt en vacker plats i huvudstaden. Tycker nog bäst om den första där man ser två av de vackra husen och även människorna som inte är halva och vänder ryggen till 😉 Vet att det är inte lätt att fotografera folkvimmel, man vill ju helst vara osynlig. Man vill ju inte gärna rikta kameran rätt i ansiktet på okända människor 🙂 Därför är det lättare när det är mycket folk i rörelse så man smälter in i mängden.

  Liked by 1 person

  • 10 maj, 2016 11:15

   Tack så mycket 🙂 Tanken var att bara lägga upp den översta bilden till temat, men jag vill ju på något sätt anknyta till vårt liv, så den undre bilden lade jag upp mest för min egen skull, eftersom Isabella och Jacqueline är med på den. Egentligen var det den bilden jag tog först, för att se hur det skulle bli 🙂

   Gilla

 2. 10 maj, 2016 06:23

  Fin gatumiljö!

  Liked by 1 person

 3. 8 maj, 2016 06:55

  Fin miljö !

  Liked by 1 person

 4. 7 maj, 2016 09:54

  Snyggt fångade gatubilder mitt i folkvimlet! 🙂

  Liked by 1 person

 5. 7 maj, 2016 08:33

  Väldigt fina gatubilder. Det är nånting som jag inte har ett öga för. Snyggt!

  Liked by 1 person

 6. 7 maj, 2016 07:48

  Turisterna har kommit till stan, helt klart! Minns när jag jobbade i stan granne med ett hotell. Det var himla roligt att vara guide för besökarna och berätta hur de skulle ta sig från Vasastan till centrum och Gamla Stan. Dessutom kunde jag vädra mina nästan bortglömda språkkunskaper i bl a tyska och franska:-)

  Liked by 1 person

 7. 7 maj, 2016 06:20

  Riktigt fin gatubild 🙂

  Liked by 1 person

 8. 7 maj, 2016 03:40

  Visst är gatufotografering kul och kan vara en utmaning och mycket roligt. Du har lyckats fint i att skildra en solig dag på stan. Du har ju inte precis den sämsta bakgrunden 😉 i dina bilder. Vackra Dramatenbyggnaden är så fin och pampig. Jag skulle gärna gå där och trängas bland turister i solskenet 🙂

  Liked by 1 person

  • 7 maj, 2016 03:42

   Tack 🙂 Alla förutsättningar var gynnsamma för fotografering i går; fint väder med bra ljus som inte gav för mycket skuggor, lagom med folk, vackra omgivningar. Det var en toppendag 🙂

   Gilla

 9. 7 maj, 2016 03:27

  Kul med gatufotografering, jag är lite för feg men blir modigare och modigare…

  Liked by 1 person

  • 7 maj, 2016 03:32

   Tack 🙂 Jag brukar reagera på samma sätt när jag ser andras gatufoton. Den här dagen var det så mycket människor och liv och rörelse, så jag inbillade mig att det inte märktes så mycket om jag fotade 😉

   Gilla

 10. 7 maj, 2016 02:49

  Fina gatubilder.

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: