Misslyckat (147/366)

misslyckat 2

När jag gick omkring och njöt på tomten i dag, insåg jag att vi faktiskt har fruktträd. Vi har ganska många plommonträd. Anledningen till att vi inte tänker på att vi har fruktträd, är att de aldrig bär frukt. Misslyckat, med andra ord. Efter alla år som vi bott här kan det väl vara dags nu, att undersöka vad felet kan vara. Det skall jag ta tag i.
.

misslyckat

Vackert är det i alla fall, med alla blommorna.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

16 reaktioner till “Misslyckat (147/366)

  1. Förra året varken såg eller hörde jag bin och humlor här hos oss, så det var nog brist på dem precis som på många andra platser i hela världen. Sedan har vi haft samma problem som du, med regn och blåst och även kyla så att alla knoppar frös bort ett år på syrener och fruktträd.

   Gilla

   1. Trist är det när våra pollinerare försvinner för all mångfald samt att hela cirkeln rubbas.
    Svårt även när vädret ställer till det för en liten stund för att sedan kunna spoliera en hel frukt och bär säsong.

    Liked by 1 person

 1. Idag har du verkligen varit produktiv – både ute och på bloggen ser jag:-) Plommonträdets blommor är verkligen vackra att titta på.
  Å om jag vore dig så skulle jag inte vara alltför ledsen att dina fruktträd inte bär frukt. Man måste ju ta hand om frukterna också du vet i form av – ja, du vet vad jag menar;-)

  Humlan eller om det är ett bi som hänger upp och ner var suverän:-)

  Liked by 1 person

  1. Tack! Ja, jag blev så lycklig när jag gick runt på tomten och allt spirar och blommar. Massor med blommor på bärbuskarna dessutom, jag som trodde att de var på väg att ge upp i höstas.

   Gilla

 2. Fast när de blommar är det gudomlig vackert! Mitt äppelträd planterade jag för några år sedan men blommorna lyser med sin frånvaro. Jag får varken blommor eller frukt. Vet inte vad jag gjort för fel…

  Liked by 1 person

  1. Märkligt. Jag googlade på varför plommonträdet inte bär frukt och såg att många hade samma problem som ni, med att trädet inte får blommor. Jag såg dock inte svaren, men det verkar dessvärre inte ovanligt. Jag skall i alla fall fråga på handelsträdgården här i kommunen varför det inte blir plommon på våra träd, de borde ju veta.

   Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.