Kal (149/366)

bibad

Alla gamla växter och ogräs är bortrensade i rabatten. Så här kal ser rabatten ut innan aklejor, pioner och löjtnantshjärtan kommit igång på våren. Till och med den här busken i rabatten är kal, löv och blommor har nätt och jämnt börjat veckla ut sig. Ändå tycker jag att den här tiden är så fantastisk. Naturen vaknar till liv och det är lika fascinerande att uppleva varje år.

I bakgrunden står vår bivattnare, så att det är nära för bin och humlor att dricka när de surrar runt träd och blommor. Det är enkelt att göra en sådan själv, och till stor nytta för insekterna. Tag en pajform, fyll med stenar eller glaskulor som vi har gjort, fyll upp halva formen med vatten. Många insekter drunknar när de försöker dricka i djupt vatten, men en sådan här bivattnare gör att de får fäste på stenarna i formen när de dricker. Utan bin, inget liv.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

11 reaktioner till “Kal (149/366)

  1. Tack! Vad kul att du gillar den. Den där platsen är egentligen ganska ful, men med skärpan på det röda och kulorna i bivattnaren i bakgrunden lurar man ögat litet :)

   Gilla

  1. Tack :) jag blev rätt nöjd med att temat blev rätt så fint ändå. När man ser rabatten på litet avstånd just nu, och den kala busken i rabatten, ser det inte lika fint ut, macro kan rädda en hel del ;)

   Liked by 1 person

   1. Macro är så vackert och som du säger, det går att göra mycket med det :)
    Även om jag är nöjd med min kamera så önskar jag lite till macro, men man får göra det bästa av det :)

    Liked by 1 person

 1. Det var väldigt vackert men kalt. Mycket snyggt med det röda blommorna i förgrunden. Jättesnygg bokeh på den lilla pajformen med glaskulor i och vatten för binas skull. Hoppas att många läser din blogg och tar efter vad gäller att ställa ut vatten åt dom.

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.